Ο Τσίπρας δε θέλει Συνταγματικό Δικαστήριο. Άραγε οι δανειστές το θέλουν;

Είναι γνωστό πως το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο διαθέτουν όλες οι χώρες του κόσμου (πλην Ελλάδας), λειτουργεί ως θεματοφύλακας του Συντάγματος έναντι των αυθαιρεσιών της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας. Προκειμένου όμως ο κ. Τσίπρας να αποκλείσει τη δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Ελλάδα, ακόμα και τώρα που χρεοκόπησε η χώρα, λόγω των ενεργειών των κυβερνητικών πλειοψηφιών, πέταξε την εξής πομφόλυγα: «Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τον δικαστή σε νομοθέτη».

Ο άνθρωπος που αρνείται σε ένα μελλοντικό Συνταγματικό Δικαστήριο να ελέγχει τη συνταγματικότητα των πράξεών του, είναι εκείνος που δυστυχώς χορήγησε το δικαίωμα στην τρόικα να νομοθετεί στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού λαού (μέσω των αντιπροσώπων του).

Δείτε τι υπέγραψε ο κ Τσίπρας στο τρίτο μνημόνιο και αφού προηγουμένως διέλυσε πλήρως την οικονομία της χώρας επί επτά μήνες. Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94). Στο άρθρο 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ, περιλαμβάνεται το κείμενο του Μνημονίου Συνεννόησης και στον αριθμό 1 παρ. β (σελίδα 1014), γράφει κατά λέξη:

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους.».

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που εκχώρησε την εθνική κυριαρχία επί της νομοθεσίας μέσα στην πατρίδα του στους δανειστές (μαζί φυσικά με τα υπόλοιπα καθεστωτικά κόμματα), αυτός τώρα αρνείται στην ελληνική δικαιοσύνη να ελέγχει δεσμευτικά και ακυρωτικά τη συνταγματικότητα των κυβερνητικών πράξεων. Και μετά περιμένουμε να εξέλθουμε από την κρίση….

Προφανώς, αν γίνει Συνταγματικό Δικαστήριο, θα ακυρώσει αμέσως όλα τα μνημόνια ως αντισυνταγματικά και αυτό φυσικά δεν το επιτρέπουν οι δανειστές. Η αλήθεια μάλλον αυτή θα πρέπει να είναι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail