Η Ευρώπη σε πόλεμο, η Ελλάδα ακυβέρνητη

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

AN ΔΕΝ υπήρχε το εκκωφαντικό, τραγικό, τρομοκρατικό, δολοφονικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, το πρωί της Παρασκευής στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης θα κυριαρχούσε ένα και μόνον ένα θέμα:

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ημέρα κατά την οποία η χώρα αφού βυθίστηκε στο σκοτάδι ενός ανύπαρκτου δημοψηφίσματος είχε φτάσει στο χείλος της καταστροφής με μια Σύνοδο Κορυφής που επρόκειτο να σφραγίσει το τέλος της ευρωπαϊκής της ιστορίας.

Η Ενωμένη Ευρώπη, η Ευρώπη που δίδαξε στον κόσμο τον Διαφωτισμό και την Δημοκρατία, βρίσκεται σε πόλεμο.

Στα εκατοντάδες γκέτο της ταλαιπωρημένης από την πολύχρονη κρίση, γηραιάς ηπείρου έχουν ανατραφεί επικίνδυνοι εμμονικοί , άρρωστοι θρησκόληπτοι δολοφόνοι που διεξάγουν τον δικό τους πόλεμο την εποχή που το Χαλιφάτο του ISIS χάνει κάθε προοπτική.

Την ώρα του πολέμου, η Ελλάδα δεν έχει στρατηγούς, δεν έχει δυνάμεις ούτε πολεμοφόδια. Η θλιβερή αποκάλυψη της συνέντευξης του Έλληνα πρωθυπουργού, συμπυκνώνεται σε μία μόνο φράση: Η Ελλάδα δεν διαθέτει ηγεσία ικανή να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πεπλανημένοι αριστεροί, αμόρφωτοι επαναστάτες του πεζοδρομίου, χυδαίοι καιροσκόποι με ιδιοτελή συμφέροντα, συνθέτουν μια κυβέρνηση ανίκανη να συλλάβει τι πραγματικά διακυβεύεται στον πλανήτη.

«Αριστερή πολιτική αυτή την περίοδο είναι δουλειές» είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Σωστή επισήμανση μόνο που την αλήθεια αυτή την ανακάλυψε με καθυστέρηση μιας δεκαετίας κι αφού σφετερίστηκε την λαϊκή ψήφο για να εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η διαμαρτυρία είναι απαραίτητη αλλά όταν κυβερνάς, πρέπει να κάνεις επιλογές και οι επιλογές σου δεν είναι απεριόριστες» συμπλήρωσε ο νεαρός καταληψίας που έπνιξε τη χώρα σε καταστροφικές κινητοποιήσεις και οι Έλληνες επέλεξαν για Πρωθυπουργό.

Είπε πολλά ψέματα, στην συνέντευξη ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ψέματα ασύστολα, απίστευτα, προσβλητικά για τον μέσο τηλεθεατή.

Δεν ζήτησε συγνώμη, δεν προσπάθησε καν να δικαιολογήσει τις εγκληματικά ανεπαρκείς επιλογές του..

Την ώρα του πολέμου, τη στιγμή που η μεγάλη παγκόσμια κρίση έφτασε σε σταυροδρόμι επιλογών, η Ελλάδα δεν έχει ηγεσία. Οι Έλληνες δεν έχουν καθαρό μυαλό να επιλέξουν τους καλύτερους. Η χώρα δεν έχει συμμαχίες.

Ο πανικός όσων εγκαταλείπουν τη χώρα είναι δικαιολογημένος.

Η θλίψη γι’ αυτούς που μένουν και προσπαθούν να επιβιώσουν είναι ανείπωτη…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail