ΗΠΑ: 18χρονη νεκρή από αμοιβάδα σε υδάτινο πάρκο

Υδάτινο πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα έκλεισε μετά το θάνατο ενός κοριτσιού από αμοιβάδα που του έφαγε τον εγκέφαλο.

 Όπως διαπιστώθηκε η 18χρονη είχε κάνει ράφτινγκ στο πάρκο και εκτέθηκε στην αμοιβάδα όταν το κανό της ανατράπηκε.

Οι αρχές ανακοίνωσαν, ότι η αμοιβάδα Naegleria fowleri που σκότωσε την Lauren Seitz ανιχνεύτηκε στο υδάτινο σύστημα του πάρκου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του και στη συμπάθεια του προς το θύμα και την οικογένεια της.

Ο πατέρας της 18χρονης James Seltz σε δήλωση του στο NBC είπε ότι η κόρη του ήταν μια ταλαντούχος μουσικός και συγγραφέας, και ότι νοιαζόταν για τη φύση.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα άτομο που αγαπούσε τη φύση τόσο πολύ, και ήταν τόσο παθιασμένο με τα περιβαλλοντικά ζητήματα χάθηκε με αυτό τον τρόπο", είπε μεταξύ άλλων.

Το νερό στο κέντρο απολυμαίνεται με υπεριώδη ακτινοβολία, φιλτράρεται και περιοδικά απολυμαίνεται με χλώριο.

Αυτό το είδος της αμοιβάδας βρίσκεται πιο συχνά σε λίμνες, ποτάμια και πηγές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και δεν μπορεί να προκαλέσει ασθένεια σε περίπτωση κατάποσης.

Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρα μόλυνση εάν μπει στον οργανισμό από τη μύτη.

Σε περίπτωση που προκαλέσει μόλυνση ο ασθενής υποφέρει από πονοκέφαλο, πυρετό, εμετό, σύγχυση, σπασμούς, απώλεια της ισορροπίας και της ψευδαίσθησης και ο θάνατος είναι η συνέπεια της μόλυνσης αυτής στο 97% των περιπτώσεων.

Οι λοιμώξεις αυτές είναι πάντως σπάνιες, καθώς τα τελευταία 53 χρόνια, 138 έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ.

lifo.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail