ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩΠΗ & ΑΓΓΛΙΑ: Exit θέλουν στην Ευρώπη – Το ξανασκέφτονται οι Βρετανοί!

Την ώρα που οι φωνές στην Ευρώπη για έξοδο αυξάνονται και πολλές χώρες ζητούν δημοψηφίσματα. στην Αγγλία σκέφτονται πλέον τις συνέπειες του Brexit και ήδη μαζεύουν υπογραφές για νέο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πάνω από 2 εκατομμύρια Βρετανοί ζητούν νέο δημοψήφισμα, που σημαίνει 20 φορές περισσότερο από ό,τι απαιτείται για να πάρει την αντίστοιχη απόφαση η Βουλή. Βρετανός βουλευτής μάλιστα ζητάει να υπάρξει ασφαλιστική δικλείδα σε δημοψηφίσματα που αφορούν την ΕΕ. το ποσοστό να είναι πάνω από 60 % και να έχουν ψηφίσει τουλάχιστον πάνω από το 75% των πολιτών.

Τετ-α-τερ Ρέντσι-Ολάντ
Ιδιαίτερα φοβισμένος είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι με τις συνέπειες του Brexit, της στιγμή που η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά ζητάει δημοψήφισμα για έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ.

Αύριο Σάββατο ο Ρέντσι θα βρεθεί στο Παρίσι για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο των εντατικών διπλωματικών επαφών μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

Το λεγόμενο «domino effect» είναι άμεσο σε όλη τη Γηραία Ήπειρο, με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, και τον αρχηγό του oλλανδικού αντί-ισλαμικού κόμματος για την Ελευθερία, Γκερτ Βίλντερς, να ζητούν αντίστοιχο δημοψήφισμα.

Η Σκωτία θέλει… Remain
Η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζεον καθιστά σαφές ότι διαχωρίζει τη θέση της από το Brexit, βλέπoντας το σκωτσέζικο μέλλον στους κόλπους της ΕΕ , ενώ στο τραπέζι πέφτει και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail