Γκαίρινγκ: Το μόνο που πρέπει να τους πεις είναι ότι καταδιώκονται

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το μόνο που πρέπει να τους πεις είναι ότι καταδιώκονται, δουλεύει το ίδιο παντού… ήταν τα λόγια του Γκαίρινγκ για το πώς μπορεί η μάζα να πειστεί και να κάνει ότι θέλει ο ηγέτης.

Η μάζα πρέπει να φοβηθεί για να γίνει η δουλειά, και να ακούσει τους πολέμιους του συστήματος σε εισαγωγικά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποτυχημένος μηχανισμός που έγινε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων, όπως και όλες οι προηγούμενες ενώσεις. Αυτοί που προτείνουν την έξοδο σκέφτονται τους λαούς τους; Γιατί δεν έχουν κανένα σχέδιο για την κατανομή του πλούτου, για περισσότερη συμμετοχή του λαού και έλεγχο στον πλούτο του, για λύσεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό που δεν χρειάζεται να είσαι και ευφυΐα για να τις βρεις, όπως ο διαχωρισμός προσφύγων παράνομων οικονομικών μεταναστών και η απέλαση των δεύτερων μαζί με τους ισλαμιστές πρόσφυγες.

Όταν εφημερίδες που τα αφεντικά τους απολαμβάνουν την παγκοσμιοποιημένη οικονομία προτείνουν είτε την παραμονή είτε την έξοδο σε τι ακριβώς νομίζεις ότι διαφέρουν;

Γι αυτό η ιστορία επαναλαμβάνεται, πάντα θα υπάρχουν αντι-ιμπεριαλιστές που θα είναι τα απόλυτα όργανα του κεφαλαίου, αλλά θα τα λένε ωραία μέχρι να πάρουν την εξουσία. Αυτό έκανε ο Χίτλερ, μέχρι και την απουσία ελέγχου του λαού στην υπογραφή των συνθηκών κατέκρινε την δεκαετία του 20, και το τι είδους εξουσία έδωσε στον λαό, γνωστό.

Πάντα θα δημιουργούνται ενώσεις που θα εξυπηρετούν τους λίγους, το σύστημα θα προσαρμόζεται και θα διασφαλίζει τα κέρδη του είτε με δήθεν σωτήρες που θέλουν να προστατέψουν τις μάζες από τους υποτιθέμενους κινδύνους που τις απειλούν (εβραίους, μουσουλμάνους…), είτε με ενώσεις και συνθήκες για το καλό των λαών που θα τους οδηγούν στην εξαθλίωση, μέχρι οι λαοί να ξυπνήσουν και να απαιτήσουν έργα όχι θεωρητικολογίες, έργα που θα διασφαλίζουν την συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων, έργα που θα τους δίνουν τον έλεγχο στον πλούτο τους, και δεν θα πείθονται από την επίκληση φοβικών ή καταστροφολογικών συνδρόμων προς καμία κατεύθυνση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail