Νέες εξελίξεις - Αρχίζει και πάλι η μάχη της Ράκκα - Τα δύο σημεία που εστιάζει ο συριακός στρατός

Στρατής Μαζίδης

Σε φάση τελικών προετοιμασιών έχει περάσει ο συριακός στρατός ώστε να επανεκκινήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις στην επαρχία της Ράκκα. 

Ένας βασικός λόγος της επιβράδυνσής τους υπήρξε το γεγονός της λεπτής γραμμής ανεφοδιασμού των συριακών δυνάμεων στα πάνω από 50 χλμ προέλασης των χερσαίων δυνάμεων στη δυτική Ράκκα.

Η Ανώτατη Διοίκηση του συριακού στρατού ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μαζική επίθεση εναντίον των μαχητών της ISIS στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου FARS.
 
Στρατιωτικές πηγές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι οι μονάδες μηχανικού του συριακού στρατού έχουν αρχίσει μια επιχείρηση αποναρκωθέτησης των ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών που φυτεύτηκαν από την ISIL στη Δυτική Raqqa κατά την τελευταία της αντεπίθεση με χημικά όπλα ώστε να αιφνιδιαστεί ο στρατός.

«Οι μονάδες μηχανικού επιχειρούν στη στρατηγική διασταύρωση της Ρασάφα ώστε να προλειάνουν  το έδαφος για το στρατό για να οχυρώσουν περισσότερες θέσεις κινούμενοι έτσι πιο εύκολα σε όλη την μάχη με μεγαλύτερη ασφάλεια» δήλωσαν οι πηγές.

Ταυτόχρονα το πυροβολικό πλήττει τις ομάδες περιπολίας της ISIL στην περιοχή της Ρασάφα προκαλώντας σημαντικές απώλειες.

Οι πηγές του FARS εκτιμούν πως ηISIL δεν είναι σε θέση να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της Δυτικής Raqqa λόγω της ισχυρής παρουσίας των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή.

Την Κυριακή, ο συριακός στρατός υποστηρίζεται από την πολεμική αεροπορία της χώρας προκάλεσε βαριές απώλειες στους τρομοκράτες ενώ η αεροπορία κατέστρεψε ένα μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων της ISIL που ήταν εξοπλισμένα με πολυβόλα στις νότιες παρυφές της πόλης της Tabaqa στη Δυτική Raqqa.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail