Δίπλωμα στα 5, ψήφο στα 6 και μπόνους 55 εδρών στο δεύτερο κόμμα

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Ενώ τα πάντα διαλύονται, επιχειρήσεις κλείνουν, κόσμος μένει άνεργος, οι νέοι φεύγουν, στην Ευρώπη συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα, η Ελλάδα είναι κυκλωμένη από εχθρούς που προκαλούν, η κυβέρνηση ζει σε παράλληλο κόσμο.

Τον κόσμο της επανεκλογής της ο οποίος αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνος. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπερνά το ΠΑΣΟΚ του 1989 όταν έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην μπορέσει να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης παρά τις ξεκάθαρες εκλογικές του νίκες.

Ψήφο στους 17ρηδες, δίπλωμα οδήγησης στους 17ρηδες και ιδέες για μπόνους στο δεύτερο κόμμα και όχι μόνο, εκτός από τον πρώτο, αν τυχόν κάνει κυβερνητικές συμμαχίες με άλλα κόμματα.

Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο που έχει εξευτελιστεί τόσο πολύ κάνοντας το ΟΧΙ, ΝΑΙ και ξαναζώντας το φέτος βλέποντας όμως πως γίνονται σωστά τα πράγματα στη Μεγάλη Βρετανία, να ξεπερνά τα όρια ώστε να συνεχίζει να επανεκλέγεται και να ορκίζεται ως αχυράνθρωπος.

Και γιατί δίπλωμα και ψήφο στα 17;  Καλύτερα δίπλωμα στα 5 και ψήφο στα 6 και μπόνους 55 εδρών στο δεύτερο κόμμα. Πιο εύκολα ξεγελάς ένα μικρό παιδί. Αν και εδώ που τα λέμε, πιο εύκολα ξεγελάς τους ενήλικους έλληνες.

Ωστόσο η κατάσταση μόνο για αστεία δεν προσφέρεται. 

Η έλλειψη επαφής και αίσθησης μιας εξουσίας με την πραγματικότητα, έχει οδηγήσει ιστορικά σε ακραίες καταστάσεις κι ανατροπές που δεν επέφεραν πάντα τη λύση στα προβλήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail