ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ OFFSHORE! Πώς πέτυχαν αυτό που ήθελαν και τώρα αποσύρουν τη διάταξη – Τι υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι!

Πλήθος ερωτημάτων προκαλούν οι ισχυρισμοί έγκυρων νομικών για την διάταξη της κυβέρνησης σχετικά με τις offshore εταιρείες υπουργών και βουλευτών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, η διάταξη αυτή από τη στιγμή που έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης από το πρωί, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και με μία ημέρα σε ισχύ θα παύσει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς που μετέχουν ή μετείχαν σε offshore και τα παρενέθετά τους πρόσωπα.

Την άποψη αυτή υποστήριξε το πρωί μιλώντας στο ΣΚΑΪ και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, που είχε καταρτίσει τον αρχικό νόμο.

«Ο νόμος αυτός θα ισχύσει έστω και για μία ημέρα και άρα εφαρμόζεται, αίρει το αξιόποινο της πράξης και όποιος έχει offshore εταιρεία θα την γλιτώσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

«Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ήταν ο εμπνευστής του ν. 3849 που ψηφίστηκε το 2010 με ευρεία πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος αυτός, απαγόρευε καθολικά την συμμετοχή υπουργών και βουλευτών σε offshore. Προέβλεπε μάλιστα – εκτός των χρηματικών ποινών – και πολιτική επίπτωση, την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα του όποιου παραβάτη.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο νόμος είχε ενεργοποιηθεί δύο φορές: Μια με τον υφυπουργό Γ. Βερνίκο που παραιτήθηκε και μία πιο πρόσφατα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail