Η Goldman Sachs στο Μαξίμου

Εκπρόσωποι της Goldman Sachs μπαινοβγαίνουν, όπως πληροφορούμαι, το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου. Εχουν συναντήσεις και πολύωρες συζητήσεις με τον Νίκο Παππά για το πώς θα προσελκύσουν επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και πώς θα αξιοποιήσουν ορισμένα από τα «ασημικά», τα οποία συμφωνήθηκαν με το λεγόμενο υπερταμείο. Ας μην ξεχνάμε, όπως εγκαίρως σας είχα ενημερώσει, ότι η Goldman Sachs ήταν αυτή που οργάνωσε και εκτέλεσε την επίσκεψη του κ. Παππά στις ΗΠΑ με τις σημαντικές συναντήσεις που είχε. Ο κυνισμός των κυβερνώντων είναι τέτοιος που μπορούν ακόμη και να κάνουν δουλειές με την πρέσβειρα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, την Goldman Sachs, την οποία κατηγορούσαν για τα δεινά που επέφερε στις οικονομίες πολλών χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Τώρα φαίνεται πως επιδιώκουν αγαστή συνεργασία μαζί της.

nnn

Τον συντονισμό της δραστηριότητας της εταιρείας αυτής μου λένε ότι έχει αναλάβει ο Χάρης Ηλιάδης, ο οποίος έχει έδρα στο Λονδίνο, αλλά συχνά βρίσκεται στην Αθήνα και έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, τραπεζίτες και εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών οίκων. Είχε και μία συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη. Να σημειώσω ότι πελάτες της Goldman Sachs είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες, κρατικές και ιδιωτικές, κυβερνήσεις χωρών, αλλά και ιδιώτες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οικονομικό παράγοντα στον χώρο της οικονομικής διαχείρισης των ΗΠΑ. Παρά ταύτα, πολλοί σήμερα διεθνείς αναλυτές είναι εκείνοι που καταλογίζουν στην εταιρεία αυτή (που εμπιστεύεται τώρα το Μαξίμου) τις μεγαλύτερες ευθύνες για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail