Γιώργο Κυρίτση η εφορία ξέρει τι κάνατε πέρυσι το καλοκαίρι

Στρατής Μαζίδης

Ο ανεκδιήγητος βουλευτής ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης ξαναχτύπησε λέγοντας πως η εφορία μπορεί να βρει ποιοι ψήφισαν "ναι". Εδώ η εφορία δεν μπορεί να σου κάνει μια μεταβολή ηλεκτρονικά ή σε ένα μόνο γκισέ και σε τραβά 2-3 ώρες δεξιά-αριστερά, αλλά μπορεί να βρει τι ψήφισες στο δημοψήφισμα.

Πολύ πιθανό να μπορεί να βρει και τι ώρα έκλασε κανείς.

Σίγουρα πάντως η εφορία ξέρει τι έκανε πέρυσι το καλοκαίρι ο Γιώργος Κυρίτσης, που κηρύττει διχασμό και διχόνοια.

Ξέρει ότι αισθάνθηκε τόση ντροπή που ψήφισε "ναι" στο μνημόνιο όσο όταν κατουρήθηκε πάνω τους στο σχολικό:

«Περισσότερο κι απ’ όταν κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα "ναι" σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνησή μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας»

Ο γράφων πάντως αν και ψήφισε ΟΧΙ, αλλά όχι το όχι του Τσίπρα, ψήφισε όχι στα μνημόνια, όχι στο ευρώ, όχι στην ΕΕ και ΝΑΙ στη Δραχμή, τη σκληρή δουλειά και τη δραματική συρρίκνωση του πελατειακού δημοσίου, ήδη αισθάνεται το γδάρσιμο μαζί με πολλά εκατομμύρια ακόμη του ΟΧΙ.

Ο Κυρίτσης που ντρέπεται μόνο όταν κατουριέται ή ψηφίζει μνημόνια, θα έπρεπε να ντρέπεται και όταν μιλά ή γράφει καθώς ξεχνά ότι πρώτος ο αρχηγός του:

- νόμιζε επί μήνες πως διαπραγματεύεται
- στράγγιξε όλα τα ταμεία και οδήγησε την κατάσταση στο κλείσιμο των τραπεζών με τα χρήματα του λαού ακόμη δεσμευμένα-κατασχεμένα
- έγινε αιτία πρωτόγνωρων καταστάσεων στη χώρα
- και αφού έπραξε όλα τα παραπάνω, έκανε το ΟΧΙ > ναι δεχόμενος με μεγάλη προθυμία να προδώσει τον τόπο του και τους συμπατριώτες του.

Συνεπώς οι "μενουμευρωπαίοι" δεν έχουν καμία ευθύνη οι άνθρωποι. Αυτές τις διχαστικές σαχλαμάρες θα μπορούσε να τις επικαλεστεί (αδικαιολόγητα εννοείται) αν το 62-38 ήταν ανάποδα.

Ίσως ο ευθυμιογράφος, όπως διάβασα κάπου ότι ήταν στο παρελθόν, να νομίζει πως διασκεδάζει τον κόσμο με τέτοιες απόψεις. Θα του υπενθυμίσουμε τη διαφήμιση γνωστής τσίχλας που προέτρεπε το γκαφατζή πρωταγωνιστή να μασάει παρά να μιλάει.

Ο κόσμος όμως οφείλει να προβληματιστεί από την ποιότητα των πολιτικών που επιλέγει να τον εκπροσωπούν. Ιδίως όμως πρέπει να προβληματιστούν αυτοί που απέχουν των δημοκρατικών διαδικασιών δίνοντας το δικαίωμα σε άλλους να εκλέγουν Κυρίτσηδες, Αυλωνίτες και Μιχελογιαννάτσηδες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail