Οι βαρύγδουπες συμφωνίες και εναγκαλισμοί του Αλέξη με το Βλαδίμηρο θα πεταχθούν στον παράτερο κάλαθο της ιστορίας

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στα πλαίσια της επισκεψης του προέδρου της Ρωσάις Βλαδίμηρου Πούτιν, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:
Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η οποία κρίνεται ιδιαίτερης βαρύτητας,Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία).Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ υπουργείων) για Επιστήμη και τεχνολογία, Τουρισμό και Μετεωρολογία.Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων : Enterprise Greece - Invest in Russia, ΕΛΠΕ - Rosneft, Πανεπιστήμιο Πειραιά - Πανεπιστήμιο Ουραλίων και Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας.

Αναμένουμε τις συνέπειες όλων αυτών των βαρύγδουπων συμφωνιών και εναγκαλισμών με τη σημερινή Ρωσία που αποτελεί το μείζονα εχθρό και αντίπαλο της παγκόσμιας υπερκυριαρχίας και ασυδοσίας της δύσης. Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα προσκολημένοι και αφοσιωμένοι στη "στοργική" αγκαλιά της Ουάσιγκτον, το πιθανότερο είναι όλα αυτά να πεταχτούν στονπαράτερο κάλαθο των αχρήστων και να παραμείνουν στο επίπεδο ευχολογίων. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το υπαρκτό γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας για την Ελλάδα, που μια πατριωκεντρική κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει γνωρίζοντας ότι στις διεθνείς σχέσεις πάνωαπ' όλα μπαίνει το συμφέρον της κάθε χώρας. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail