Μεγαλώνει το κίνημα ενάντια στις εκτρώσεις, στις ΗΠΑ. Νόμος στην Αλαμπάμα απαγορεύσει την αποτρόπαια πράξη

Η Αλαμπάμα αποτελεί την πέμπτη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία νομοθετεί ενάντια στην αποτρόπαια πράξη της έκτρωσης.

Η πολιτεία αυτή πλέον θα προστατεύει τα αγέννητα παιδιά από οποιαδήποτε επέμβαση διαμελισμού τους ενδομητρίως , με την επικύρωση του νομοθετήματος « προστασία των αγέννητων παιδιών από πράξεις ακρωτηριασμού και έκτρωσης » (S. Β 363), αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα.

Ο νέος νόμος απαγορεύει τον διαμελισμό, που είναι επισήμως γνωστός ως διαστολή και εκκένωση της Μήτρας ή «έκτρωση», ο οποίος αντιπροσωπεύει το 96 τοις εκατό του συνόλου των εκτρώσεων του δευτέρου τριμήνου.

Η πολιτεία της Αλαμπάμα και ο διευθυντής του κρατικού νοσοκομείου της περιοχής Cheryl Ciamarra δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα βάλει τέλος σε μια «βάρβαρη απανθρωπιά του κράτους μας».

Ο Δρ Anthony Levatino, ένας πρώην Ιατρός που πραγματοποίησε στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της καριέρας του περισσότερες από 1.200 αμβλώσεις, παρουσίασε την αποτρόπαια διαδικασία σε βίντεο, με σπαραξικάρδιες μαρτυρίες.

Κατά την εκτέλεση των αμβλώσεων, πραγματοποιείται ο διαμελισμός ενός παιδιού από άκρο-σε-άκρο, αφαιρώντας τα μεγαλύτερα άκρα, προτού χρειαστεί να «φτάσει το νυστέρι ξανά με την χρήση σφιγκτήρα στην σπονδυλική στήλη, τα έντερα, την καρδιά και τους πνεύμονες».


Το νομοσχέδιο πέρασε από το νομοθετικό σώμα με 74-26 ψήφους.

«Τα αγέννητα παιδί και η Προστασία τους από την χειρουργική επέμβαση της εκτρώσεως έχει προκαλέσει μια τεράστια συζήτηση σχετικά με την πολιτική της άμβλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η Πρόεδρος ΜΚΟ Carol Tobias .

Κάνσας, Οκλαχόμα, Δυτική Βιρτζίνια, και Μισισιπή έχουν επίσης θεσπίσει νόμους που τερματίζουν την πράξη της άμβλωσης. Παρόμοια νομοθεσία εκκρεμεί στις πολιτείες του Αϊντάχο, Λουιζιάνα, Μισσούρι, και Νεμπράσκα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail