Το ελληνικό «μπάχαλο» οδηγεί σε «ασφάλιστρα ακύρωσης» τους Ρώσους τουρίστες

«Ασφάλιστρα… ακύρωσης» πακέτου διακοπών στην Ελλάδα, υποχρεώνονται να πληρώνουν ρώσοι τουρίστες, μετά το συνεχιζόμενο μπάχαλο στις ελληνικές προξενικές αρχές της Ρωσίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα την δυσφήμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και την απώλεια μέρους, της κρίσιμης για την χώρα μας, ρωσικής τουριστικής αγοράς.

Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο περισσότεροι από 50 τουρίστες από την Σαμάρα δεν μπόρεσαν να πετάξουν για την Ελλάδα λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στην χορήγηση θεωρήσεων παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί εγκαίρως. Οι τουρίστες που δεν μπόρεσαν να πετάξουν για την Ελλάδα είχαν όμως πληρώσει ασφάλιση ακύρωσης και έτσι πέραν της ταλαιπωρίας δεν θα χάσουν τις διακοπές τους.

Όπως δήλωσε στο Ιντερφαξ η εκπρόσωπος τύπου της Ρώσικης Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Ιρίνα Τιούρινα παρά το γεγονός ότι στο ελληνικό προξενείο έφτασε πρόσθετο προσωπικό, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα για την εκπαίδευση του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί προς το παρόν να εξομαλυνθεί η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ATOR) σε χθεσινή ανακοίνωση του συνέστησε σε όλους τους τουρίστες να κάνουν «ασφάλιση ακύρωσης», αναφέροντας ότι καθ' όλη την διάρκεια του Μαΐου η κατάσταση με την έκδοση ελληνικών θεωρήσεων είναι προβληματική, με τους τουρίστες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να παραλαμβάνουν τα διαβατήρια με τις θεωρήσεις είτε την προηγούμενη είτε ακόμη και την ίδια ημέρα της αναχώρησης τους για την Ελλάδα..

Ο ATOR περιγράφει μια ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη θεωρήσεις σε διαβατήρια που έχουν υποβληθεί από τον Απρίλιο, ενώ υπήρξαν όπως καταγγέλλεται προβλήματα ακόμη και για το κλείσιμο των ραντεβού για την υποβολή αιτήσεων στο Κέντρο Θεωρήσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων, η ζήτηση για τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα έχει μειωθεί λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με την έκδοση θεωρήσεων, με αποτέλεσμα αρκετοί ρώσοι τουρίστες να στρέφονται προς την Κύπρο, η την Βουλγαρία, που δεν έχουν παρουσιαστεί τέτοια προβλήματα, η ακόμη και στο Μαυροβούνιο που δεν απαιτείται βίζα για τους Ρώσους πολίτες...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail