Εφορία: Έρχονται κατασχέσεις και διαπόμπευση οφειλετών

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ 1.500 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ

Χρωστάς στην εφορία; Σε λίγες μέρες θα δεις το όνομά σου να «φιγουράρει» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που όσο ήταν στην αντιπολίτευση είχε αυτοπροσδιοριστεί ως… προστάτιδα δύναμη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των προσωπικών δεδομένων, χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους εκφοβισμού με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπόμπευση όσων χρωστούν μεγάλα ποσά στην εφορία.

Και βέβαια κάτι τέτοιο θα γίνει άκριτα και χωρίς κανένα άλλο κοινωνικό κριτήριο, παρά μόνον με βάση τους αριθμούς.

Κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για το «πώς;» και το «γιατί;».

Η διαπόμπευση – εκφοβισμός θα γίνεται με μόνο κριτήριο το ποσό της οφειλής, σε μια προσπάθεια, να τρομοκρατηθούν οι φορολογούμενοι και να μεταβούν στις εφορίες για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις οφειλών.

Η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr) μέχρι το τέλος Μαΐου.

Μάλιστα στις λίστες υπάρχει πρόβλεψη και για ειδική μεταχείριση στους ανήλικους που εμφανίζονται ως οφειλέτες του δημοσίου, για τους οποίους θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.

Όλοι οι οφειλέτες θα ενημερωθούν μέσω email ότι επίκειται δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να γλιτώσουν τη διαπόμπευση.

Υποτίθεται ότι αυτή η πρακτική αφορά οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ, όμως οι κατασχέσεις των εφοριών θα ξεκινούν για ποσά άνω των 500 ευρώ!!!

Τα δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ. έχουν πάρει «φωτιά» και ετοιμάζονται να λάβουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το πρώτο βήμα θα είναι οι μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων κατάσχεσης, ενώ ο στόχος του υπουργείου είναι να γίνονται τουλάχιστον 1.500 κατασχέσεις την ημέρα!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail