Η Τουρκία έκανε τα στραβά μάτια στην πλαστογράφηση διαβατηρίων που διευκόλυναν τη μετάβαση τζιχαντιστών στη Συρία

Η Τουρκία έκανε τα στραβά μάτια στην πλαστογράφηση διαβατηρίων που διευκόλυναν την μετάβαση Ουιγούρων (τουρκόφωνη κινέζικη μειονότητα) ως τζιχαντιστών στην Συρία.

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Το 2014, η Τουρκική αστυνομία αν και έπιασε τον Κινέζο υπήκοο Ουιγούρο στην καταγωγή Nurali T με 30 διαβατήρια, τον άφησε ελεύθερο. Όντας υπό αστυνομική κράτηση ομολόγησε ότι έφτιαξε 100.000 πλαστά διαβατήρια, τα μισά από τα οποία κατέληξαν στην Κίνα.

Η Κίνα απογοητευμένη από την μη αντίδραση της Τουρκίας στο θέμα των Ουιγούρων τζιχαντιστών, παρά τα λόγια του Ερντογάν, αποφάσισε να σταματήσει να εκδίδει ατομικές βίζες για Τούρκους υπηκόους που θέλουν να επισκεφτούν την Κίνα, εξαιρούνται τα γκρουπ.

Ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας είχε ομολογήσει μάλιστα το 2014, ότι είχε βοηθήσει Ιρανό επιχειρηματία να ξεπλύνει χρήματα χρησιμοποιώντας δυο κινέζικες τράπεζες, στέλνοντας συστατική επιστολή.

Όπως γράφει ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη, όταν ο θεός θέλει να τιμωρήσει κάποιον μπερδεύει το μυαλό του. Ο Ερντογάν δεν άφησε καμιά επιλογή στην Κίνα και κάτι μου λέει ότι δεν θα αλλάξει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail