Ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα - Λιθοβόλησαν 15χρονο μέχρι θανάτου αλλά η φρίκη δε σταματά σε αυτό

Στρατής Μαζίδης

Ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) καθώς λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου ένας έφηβος στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας με την κατηγορία της πως είναι ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.

Συγκεκριμένα ο Jamal Nassir al-Oujan, μόλις 15 ετών,  συνελήφθη από την ισλαμική αστυνομία στην πόλη Mayadin της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ νωρίτερα την Κυριακή. Το Δικαστήριο της Σαρία τον κατηγόρησε για σοδομισμό και αποφάσισε το λιθοβολισμό του μέχρι θανάτου.

«Ο Al-Oujan λιθοβολήθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου από μαχητές στην πλατεία Jaradiq στην πόλη Mayadin τη Δευτέρα το απόγευμα» δηλώνει ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ARA υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ωστόσο η φρίκη δε σταματά εδώ καθώς:

«ορισμένοι άμαχοι αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν στο λιθοβολισμό του θύματος Η βίαιη σκηνή έχει συγκλονίσει όλους τους κατοίκους της Mayadin».

Μιλώντας στο ARA και το συντάκτη Serbaz Yusif, ο Ahmed Ramadan, ακτιβιστής των μέσων ενημέρωσης και επικεφαλής της εκστρατείας «Το Ντέιρ αλ-Ζορ σφαγιάζεται σιωπηλά» δήλωσε: 

«Η ISIS έχει παραβιάσει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα με τη διεξαγωγή βάναυσων ωμοτήτων κατά των αμάχων, τιμωρεί τους ανθρώπους με αβάσιμες κατηγορίες μόνο για να αναδείξει την εξουσία της πάνω σε άοπλους, ειρηνικούς πολίτες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail