Αποκαλύπτουμε την αλήθεια για τον σκοπό της διαρροής των Wikileaks. Κύριε Διοικητά της ΕΥΠ, αν δεν εξιχνιάσετε την σοβαρή αυτή υπόθεση, παραιτηθείτε

Στη διαρροή της επίμαχης συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου στα wikileaks , ζητούμενο πλέον είναι η πηγή και ο «δράστης» της καταγραφής της, για να δειχθούν τα κίνητρα και η σκοπιμότητα. Το ζητούμενο αυτό σκιαγραφούμε παρακάτω, καθ ότι, οι αποδείξεις "θέλουν χρόνο" και δεν ενδείκνυται να δημοσιευτούν .

Το Wikileaks, εκουσίως ή ακουσίως, χρησιμοποιείται ως σύγχρονος Δούρειος ίππος σε έναν πρωτοφανή κυβερνοπόλεμο μυστικών υπηρεσιών και συμφερόντων.

Στην βάση αυτή, τρία στοιχεία του, "έρχονται" να φωτίσουν την συγκεκριμένη υπόθεση.

1-Το Cryptome.org είναι δέκα χρόνια προγενέστερο του WikiLeak και διαθέτοντας ουσιαστική αξιοπιστία, βασίζεται στην ελευθερία του λόγου στην Αμερική. Το site αυτό δημιουργήθηκε από δυο αρχιτέκτονες, τον John Young και Deborah Natsios. Ο πρώτος, δεν δίστασε να κριτικάρει τον δημιουργό του WikiLeaks και να ισχυριστεί ότι υπάρχουν δόλιες συνεργασίες με τα γραφεία της CIA.

2-Το WikiLeak χρησιμοποιεί ιστοχώρους σ' όλη την υφήλιο, ενώ, ο βασικός του server βρίσκεται στην Σουηδία όπου φιλοξενεί ταυτόχρονα το The Pirate Bay, την σελίδα σταθμό στην ιστορία των Torrents που βοηθάει το μαζικό διαμοιρασμό των αρχείων bittorrent.

3-Οι υποβολές που γίνονται στο WikiLeaks υπόκεινται σε μια συντακτική διαδικασία και μορφοποιούνται για να είναι ευκολότερη η ανάγνωση τους.

Ας πάμε τώρα στον πυρήνα:

Η ομάδα του WikiLeaks, το 2014 έβγαλε στην δημοσιότητα την μυστική συμφωνία TISA , η οποία αφορά το σχέδιο 50 χωρών που έχουν συνάψει μία κρυφή εμπορική συμφωνία που αφορά υπηρεσίες που υπερβαίνουν το 68% του παγκόσμιου εμπορίου.

Το εν λόγω σχέδιο έχει χαρακτηρισθεί ως άκρως απόρρητο. Πρέπει να κρατηθεί μυστικό, όχι μόνο κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων αλλά και, πέντε χρόνια μετά αφού τεθεί σε ισχύ! Σύμφωνα με το κείμενο που διέρρευσε, στόχος της εν λόγω συμφωνίας TISA είναι η παγίωση του εμπορικού μοντέλου έσχατης απορρύθμισης της δεκαετίας του 1990. Πώς; Απλούστατο˙ θα απαγορεύεται οι χώρες να βελτιώνουν τις δημοσιονομικές ρυθμίσεις τους. Σύμφωνα με το σχέδιο του Παραρτήματος που αφορά τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (Financial Services Annex), συν των άλλων, θεσπίζονται και νόμοι οι οποίοι θα ευνοούν την επέκταση των χρηματοπιστωτικών πολυεθνικών σε άλλες χώρες. Πώς; Απαγορεύοντας τους οιουσδήποτε νόμους που βάζουν τέτοια εμπόδια.

Συνδυάστε τα ανωτέρω με τα παρακάτω:

1-Με την επίμαχη διαροή της επίμαχης συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου στα wikileaks , ποιο δύσκολα πλέον θα κλείσει η αξιολόγηση

2-Στην εποχή του διαδικτύου η διαρροή πληροφοριών μπορεί να γίνει και σε άλλα μέσα, με υψηλή ανωνυμία, καλύπτοντας εντελώς τα ίχνη του πληροφοριοδότη - οι ρουφιάνοι και οι προδότες είναι είδος σε αφθονία και δυστυχώς τις περισσότερες φορές το κάνουν για τα χρήματα

3-Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Μάρκους Ουώκερ έσπευσε να χρεώσει ευθέως τη διαρροή στην ελληνική πλευρά . Ποιοι συνεργάζονται με αυτόν στην Αθήνα;

4-Γιατί δημιουργείται στην κοινή γνώμη η αίσθηση ότι : (λανθασμένη είναι η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επιτίθεται στο ΔΝΤ, το οποίο τη στηρίζει στο αίτημα ελάφρυνσης του χρέους.)

5-Γιατί ο επίμαχος διάλογος αποκαλύφθηκε ακριβώς την επομένη της τηλεδιάσκεψης του EuroWorkingGroup - μιας τηλεδιάσκεψης που έδωσε «σήμα» για κλείσιμο της αξιολόγησης έως τις 12 Απριλίου και έθεσε ταυτόχρονα ζήτημα «πολιτικής βούλησης»;

Από την άλλη , ας γνωρίζουμε και τα εξής :

Είναι γνωστό το GlobaLeaks, ένα λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα που δίνει τη δυνατότητα σε οποινδήποτε να δημιουργήσει τη δική της ανώνυμη πλατφόρμα για καταγγελίες, καθώς είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε -από προεπιλογή- να διατηρεί την ανωνυμία του πληροφοριοδότη.

Yπάρχουν όμως και κάποια άλλα μέσα,τα οποία σε αντίθεση με το GlobaLeaks που παρέχει μόνο το λογισμικό, (αυτά) διαθέτουν μια πλήρη πλατφόρμα -δημιουργημένη έτσι για την αποστολή ανωνύμων καταγγελιών και ντοκουμέντων που δουλεύει μέσω του δικτύου Tor, έτσι ώστε να παρέχουν προστασία, έναντι των νομικών ευθυνών, όχι μόνο για τον αποστολέα αλλά και για τον παραλήπτη αφού δεν μπορεί να μάθει ποιος έστειλε τα έγγραφα.

Aν και κάπως καθυστερημένα, το Wikileaks, προχώρησε στην δημιουργία μια τέτοιας πλατφόρμας, μέσω του δικτύου Tor, εξ' ίσου απλή στην χρήση, χρησιμοποιώντας παράλληλη κρυπτογράφηση (με PGP key's fingerprint), με σχεδιασμό, ώστε να ταιριάζει στο στυλ των πληροφοριών που συλλέγει το Wikileaks.

Εάν δε σας βοηθήσαμε αρκετά κύριοι της ΕΥΠ , θα επανέλθουμε

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail