ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΓΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ; Γιατί ο ΑΓΕΣ Τελλίδης δε δέχεται σε Ακρόαση Στρατιώτη;

Στο άκουσμα της είδησης και μόνο ότι φαντάρος ακολουθώντας την ιεραρχία ζήτησε Ακρόαση από τον Αρχηγό ΓΕΣ, πολλοί θα χασκογελάσουν θεωρώντας το αδύνατο να συμβεί!

Βλέπεις ο φόβος που προκαλεί του Παραλόγου η Θητεία και όσοι καλοθελητές πρεσβεύουν την αντίληψη του βύσματος, τους κάνει να θεωρήσουν απίθανο ένας συνάδελφος να θέλει να βγει Παραπονούμενος στον καθόλα υπεύθυνο ιεραρχικά για αυτά που συμβαίνουν στις μονάδες και να απαιτήσει την επίλυση του ατομικού του ζητήματος, που φυσικά είναι κοινό για πολλούς συναδέλφους.

Φαίνεται όμως ότι είναι άλλο πράγμα να κάνεις δημόσιες σχέσεις, να φωτογραφίζεσαι έχοντας ως ντεκόρ τους τσιτωμένους φαντάρους –που οι διοικητές τους έλιωσαν στην αγγαρεία για τις ανάγκες της προκαθορισμένης επιθεώρησης- και τελείως διαφορετικό ζήτημα να ακούς τις συνέπειες των αποφάσεων και των επιλογών σου. Δίνοντας φυσικά τις απαιτούμενες λύσεις.

Εμείς συγχαίρουμε τον συνάδελφο που διεκδικεί και υπερασπίζει τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αποδεικνύοντας ποια πραγματικά είναι η καθημερινότητα των μονάδων το έτος 2016.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ

ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΕΛΛΙΔΗ!
«Πείτε στο διοικητή τα προβλήματά σας, βγείτε παραπονούμενοι, μην ασχολείστε με το internet».
Αυτές είναι οι μόνιμες συμβουλές των αξιωματικών που θέλουν να δείξουν ότι βρίσκονται κοντά στον φαντάρο.
Και όμως το ΓΕΣ στερεί από φαντάρο το δικαίωμα να βγει παραπονούμενος. Συνάδελφος που υπηρετεί σε μονάδα των «ΧΩΚ» βγήκε παραπονούμενος από την πρώτη στιγμή λόγω της κατάστασης μόνιμης εμπλοκής που επικρατεί στην μονάδα του.
Παρόλο που ο εν λόγω συνάδελφος αποτελεί μετάθεση με κοινωνικά κριτήρια το μόνο πράγμα που του έδωσε ο στρατός είναι μία θητεία με αμέτρητες υπηρεσίες και λιγοστές εξόδους.
Παρά την αναμονή και τις υποσχέσεις ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι τα ίδια ενώ στο άμεσο μέλλον έρχεται άλλη μια μεγάλη εμπλοκή.
Πριν από 3 εβδομάδες η διοίκηση της μονάδας του ανακοίνωσε ότι το αίτημα να μεταφέρει το παράπονο του στο ΓΕΣ μέσω της ιεραρχίας έχει ικανοποιηθεί.
Από τότε ο συνάδελφος περιμένει χωρίς να έχει κάποια σοβαρή ενημέρωση για το πότε θα μεταφέρει το παράπονο του όπως προβλέπεται από τον στρατιωτικό κανονισμό.
Η στάση αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα όσον αφορά το πως αντιμετωπίζει το ΓΕΣ το δικαίωμα των στρατιωτών να βγουν παραπονούμενοι.
Ρωτάμε για μία ακόμα φορά γιατί τόση κοροϊδία;
Τι φοβούνται;
Αυτή η περίπτωση αποτελεί μια επιλεκτική χρήση του στρατιωτικού κανονισμού ανάλογα με την περίπτωση που κρίνει κάθε φορά η ηγεσία. Το δικαίωμα να βγεις παραπονούμενος παρέχεται αλά καρτ. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως στόχο όταν μεταφερθεί το παράπονο ο στρατιώτης να είναι λίγες μέρες πριν από την απόλυσή του και έτσι να αποτινάξει κάθε ευθύνη που έχει για την χρόνια κατάσταση στην μονάδα των ΧΩΚ.
Με τη στάση του αυτή το ΓΕΣ ουσιαστικά ανακοινώνει ότι τα κοινωνικά κριτήρια στον στρατός καταργούνται στην πράξη, ότι οι συνάδελφοι που τολμάνε να διεκδικήσουν κατ εξαίρεση μετάθεση τελικά όχι μόνο δεν διευκολύνονται αλλά τιμωρούνται για αυτή την επιλογή.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στο ξεζούμισμα, τις συνεχόμενες υπηρεσίες και τον ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο.
Να καταργηθεί ο τελευταίος στρατολογικός νόμος που χτυπάει ευθέως τα κοινωνικά κριτήρια των μεταθέσεων.
Θα υπερασπιστούμε ένα από το ελάχιστα δικαιώματα του στρατιωτικού κανονισμού, το δικαίωμα να εκφράσεις το παράπονό σου στους πραγματικά αρμόδιους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos.blogspot.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail