Εγκλωβισμένος στα ψευτοδιλήμματά του

Πολύς λόγος γίνεται για τα σενάρια της επόμενης ημέρας και τις κινήσεις που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τα απανωτά φιάσκο που τον έχουν βάλει στη γωνία. Έχουμε γράψει στο Antinews ότι το πιθανότερο είναι πως όλα αυτά που κάνει είναι ένα φτηνό επικοινωνιακό παιχνίδι στο πλαίσιο της «λεβέντικης διαπραγμάτευσης» με τα χέρια ψηλά ή κατεβασμένα και με τους ξένους να τον «γλεντάνε» αλλά αυτός να πουλάει την παραμύθα του.

Όμως, υπάρχει και το άλλο σενάριο της λεγόμενης ηρωϊκής εξόδου που «παίζει» δυνατά καθώς είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός και η παρέα του Μαξίμου λειτουργούν σαν «συμμορία». Αδιαφορούν δηλαδή για τις συνέπειες των πράξεών τους.

Κάποιοι δίνουν πολλές πιθανότητες προσφυγής στις κάλπες, η ΝΔ μάλιστα μιλά για ποσοστό 50% - 50% και μπορεί να μην έχει κι άδικο. Κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που έγλειφαν μήνες τώρα στην αυλή της κυβέρνησης διακινούν σενάρια για αναζήτηση ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών μέσα στον Ιούνιο. «Παίζει» και το σενάριο της κάλπης στις 26 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που θα γίνονται εκλογές και στην Ισπανία και τρεις ημέρες μετά από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Κάποιοι περισσότερο τολμηροί μιλούν ακόμη και για τις 12 Ιουνίου και πάει λέγοντας με τα σενάρια. Όπως έχουμε αναφέρει κατά καιρούς, τίποτε δεν είναι απίθανο από μια απίθανη κυβέρνηση η οποία δεν ορρωδεί προ ουδενός. Άλλωστε, αυτοί που εισηγούνται στον Τσίπρα τη ρήξη και την προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού στηρίζονται αφενός στην ασθενή μνήμη των ψηφοφόρων και αφετέρου στο «άστρο» του πρωθυπουργού.

Αλλά κυρίως χτίζουν στην πιθανότητα της «δεξιάς παρένθεσης», καθόλου απίθανο σενάριο επίσης σε μια Ελλάδα που έχει συνηθίσει να πηγαίνει σε εκλογές κάθε τρεις και λίγο και να αλλάζει τις κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα. Κι εδώ ίσως πρέπει να στηριχθεί η πρόταση Μητσοτάκη για «υποχρεωτική» ολοκλήρωση της τετραετίας μιας κυβέρνησης καθ’ ότι οι κάθε έξι μήνες εκλογές προκαλούν τεράστια ζημιά στη χώρα.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών αν επιβεβαιωθεί θα είναι γιατί ο Τσίπρας θέλει να σώσει το τομάρι του. Θέλει να διασώσει το πολιτικό του κεφάλαιο, να το βάλει στον τόκο και να περιμένει πότε θα το ρευστοποιήσει στο μέλλον, όταν θα έχουμε ξανά λαϊκή δυσαρέσκεια κατά τη ΝΔ που θα πρέπει να επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα.

Αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές σε έξι μήνες, ένα χρόνο θα πάρει 10%, αν τις κάνει τώρα μπορεί να φύγει με ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Όμως, αν τώρα σύρει τον κόσμο σε εκλογές με τα ίδια ψευτοδιλήμματα θα φύγει με το στίγμα της προδοσίας. Οι πολίτες τον έχουν μάθει πλέον, δεν μπορεί να ξεγελαστούν με τις ίδιες υποσχέσεις, τους ψευτοηρωϊσμούς και τις αριστερές μπαρούφες.

Τρεις φορές σε ένα χρόνο ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε γιατί πίστεψε σε κάτι διαφορετικό. Τώρα είναι αδύνατον να τον ξανακοροϊδέψουν.

Επομένως, η λογική του «Πόντιου Πιλάτου» που νίπτει τας χείρας του επειδή δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των ευθυνών δεν μπορεί να περάσει.

Έστω και μια φορά ο κύριος Τσίπρας ας λειτουργήσει σαν άνδρας που φοράει παντελόνια και αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Ας λειτουργήσει σαν πατριώτης που δεν θέλει να κάνει άλλο κακό στη χώρα του.

Θα του αφιερώσουμε ένα ποιηματάκι του μεγάλου Γεώργιου Σουρή για να τον κάνουμε να καταλάβει ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένας συνηθισμένος «Μαυρογιαλούρος» που ξεγέλασε τον ελληνικό λαό. Ας φύγει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια:

Σουλούπι, μπόι, μικρομεσαίο, ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης, λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι, κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail