Αγωνιούν μη χάσουν την εξουσία

Το σενάριο της τεχνητής δραματοποίησης και της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης με αντίσταση στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για εδώ και τώρα νομοθέτηση προληπτικών μέτρων είναι μέσα στο παιχνίδι, στο βαθμό που δεν είναι και το επικρατέστερο.

Σε κάθε περίπτωση όμως το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεταμένο, η αγωνία και ο εφιάλτης ότι οι βουλευτές του θα κληθούν να ψηφίσουν ένα πακέτο μέτρων που δεν συνάδει με τη ρητορική της κυβέρνησης για το χαρακτήρα της περσινής συμφωνίας-τρίτου μνημονίου έχει δημιουργήσει και στους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές την αίσθηση ότι ξαναπαίζεται το περσινό παιχνίδι που οδήγησε στα capital controls, στο δημοψήφισμα, στο τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια σε εκλογές.

Εξ’ αυτού του λόγου και ο Τσίπρας χτες υποχρεώθηκε για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις να διαρρεύσει από το Μαξίμου διάλογο με συνεργάτες του ότι «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τούτες τις μέρες εκτίθενται. Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Βούτση που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών αλλά και οι δηλώσεις Σεβαστάκη ότι και το δημοψήφισμα είναι μια επιλογή αν δεν υπάρξει η συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση.

Στο μεταξύ ορίστηκε Eurogroup για τις 9 Μαΐου.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς επιδιώκει η κυβέρνηση και ούτε μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτά που λέει ο Τσίπρας. Άλλωστε όσα συνέβησαν πέρσι μέχρι να συμβούν διαψεύδονταν. Άρα…

antinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail