Με αυστηρά διαβήματα αντιδρά το ΥΠΕΞ στις τουρκικές προκλήσεις

Με έκτακτα αυστηρά διαβήματα μηνύματα απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία στις συνεχείς προκλήσεις των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο πάνω ελληνικά νησιά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real χαρακτήρισε πάρα πολύ σοβαρό θέμα τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο:

«Οι προκλήσεις της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Έχουμε υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο, για την οποία δήθεν ζήτήσαν συγγνώμη οι Τούρκοι. Δεν υπάρχουν συγγνώμες για παραβίαση εναερίου χώρου»

Και συμπλήρωσε:

«Και σήμερα είχαμε αερομαχίες πάνω από τις Οινούσσες. Είναι η τρίτη μέρα που τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο. Με το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα. Από τη μεριά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ό, τι περνάει αναχαιτίζεται. Από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών και με τον πρωθυπουργό προχωρούμε άμεσα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με την προκλητική στάση της Τουρκίας αυτές τις τρεις μέρες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail