Ραγδαίες εξελίξεις - 10.000 ισλαμιστές εκ Τουρκίας περικυκλώνουν το Χαλέπι - Αναμένεται σφοδρή μάχη

Στρατής Μαζίδης

Σε ταχύτατη ενίσχυση των μονάδων του στο Χαλέπι προχωρά ο συριακός στρατός αλλά και οι συμμαχικές δυνάμεις καθώς η ισλαμιστική ομάδα Jabhat al-Nusra έχει συγκεντρώσει σχεδόν 10 χιλιάδες στρατιώτες γύρω από την πόλη σύμφωνα με ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Russia Today οι ίδιες πηγές επισήμως διαψεύδουν ότι υπήρξε πρόσκληση από τη Δαμασκό για την πραγματοποίηση κοινής επίθεσης στο Χαλέπι κάτι το οποίο μεταδίδουν ως σίγουρο αρκετά ξένα ΜΜΕ.

Ο Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Ρωσικό Γενικό επιτελείο ανέφερε σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα πως:

«Παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εξασφάλιση μιας κατάπαυσης του πυρός, η Τουρκία συνεχίζει να διοχετεύει άνδρες και όπλα στη Jabhat al-Nusra»

«Οι άνδρες και το πολεμικό υλικό για την Al-Nusra πέρασαν από περιοχές που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ως ελεγχόμενες από την αντιπολίτευση», συνέχισε ο Rudskoy σε μια επανάληψη της άποψης ότι η Δύση και χώρες της Μέσης Ανατολής θωρακίζουν εξτρεμιστές με την επισήμανση τους ως "μέτρια αντιπολίτευση".

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η Μόσχα έχει ζητήσει από την Ουάσινγκτον να βοηθήσει στον περιορισμό των στρατηγικών ελιγμών της al-Nusra του.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι περισσότεροι από 8.000 μαχητές της al-Nusra έχουν συγκεντρωθεί στα νότιο-δυτικά προάστια του Χαλεπίου, και 1.500 στα βόρεια. Μόνο την τελευταία ημέρα, περισσότερα από 300 μαχητές έφτασαν στην περιοχή, μαζί με ένα άρμα μάχης και 20 οχήματα με εγκατεστημένα όπλα.

Ο Ρουντσκόι δηλώνει οι μαχητές σχεδιάζουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, με στόχο την αποκοπή την επικοινωνία μεταξύ Χαλεπίου και Δαμασκού, η οποία αν επιτύχει, θα μπορούσε να αποκλείσει τη βόρεια Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail