Τουσκ: Τεστ για την Ευρώπη η στάση μας απέναντι στην Ελλάδα

Άλλη μια λεκτική στήριξη ήρθε για την Ελλάδα καθώς οι πράξεις απέχουν των δηλώσεων.

Αυτή τη φορά η σκυτάλη πέρασε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντησή του στη Βιέννη με τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν αναφέρει:

«Η ετοιμότητά μας να σταθούμε δίπλα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ωρών αποτελεί ένα τεστ για τον ευρωπαϊσμό μας, όπως και η επιστροφή στην εφαρμογή της Σένγκεν»

Ωστόσο ο Τουσκ υπογραμμίζει την ανάγκη των αποτελεσματικών συνοριακών ελέγχων, οι οποίοι όσο δύσκολοι κι αν είναι, παραμένουν αναγκαίοι.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει από κοινού τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις των επιλογών της και να υποστηρίξει περισσότερο την Ελλάδα:

«Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα ανεβαίνει, όχι επειδή θέλουν να κάνουν την Ελλάδα σπίτι τους, αλλά επειδή ελπίζουν ότι από την Ελλάδα θα προχωρήσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Αναφορικά με την Τουρκία δήλωσε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει οικονομικά αλλά θα πρέπει και οι εταίροι της να τηρούν τα συμφωνηθέντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail