Απορείτε γιατί απορεί;

Του Στέλιου Συρμόγλου

Απορεί και εξανίσταται, γιατί αντιλαμβάνεται ότι αναπτύξαμε εξαιρετικά προσόντα με τόση εθνική ξεφτίλα. Με πολιτικούς ανίκανους, με κάποιους απ' αυτούς ευρεσιτέχνες της κομπίνας, διαστροφείς συστηματικοί της αλήθειας. Και κάτι περισσότερο: Εκμηδενίσαμε τις προσωπικές και εθνικές τύψεις. Υπέροχοι, τελικά εξαθλιωμένοι, "απελευθερωμένοι" από κάθε προοπτική κοινωνικής προόδου και αναμφίβολα μοιραίοι...

Κι ενώ η κοπριά του Αυγεία έχει καταπνίξει τη χώρα, ως πολίτες μας ελκύει ο θόρυβος, το πυροτέχνημα. Κοιτάμε κατά που γίνεται θόρυβος, για να ληστεύεται από την άλλη μεριά η Ελλάδα έμμεσα, άμεσα, νόμιμα και παράνομα. Τώρα έχουμε το θόρυβο από το πυροτέχνημα της εθνικής συνεννόησης για το προσφυγικό και αναμένεται η σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών από έναν ακόμη "μαρμαρωμένο" πρόεδρο.

Ετσι δε που ξεσαρκώσαμε και τις αξίες φτάνοντας στο κόκκαλο, πρέπει να βρεθούνε καινούργια ερεθίσματα. Αυτά δεν πρόκειται να προσφέρει η "παλινόρθωση" της πολιτικής κοροιδίας με την επικείμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Γιατί πλεονάζει το "κατά" και μηδενίζεται για άλλη μια φορά το "υπέρ". Το παιχνίδι της κομματικής επιβίωσης και της επικάλυψης της πολιτικής ανικανότητας παίζεται ερήμην ημών, σαν να είμαστε περιθωριακά όντα στην ίδια την πατρίδα μας.

Η βουρβονική νοοτροπία βρήκε το μεγαλείο της στους συγκυβερνώντες, τωρινούς και προηγούμενους. Φαίνεται πως και το άκουσμα της λέξης "αριστερά", σ' αυτούς που την οικειοποιούνται, λειτουργεί πλέον ως αυτοκρατορική εκδίκηση για...κομματικούς θρόνους χαμένους στο απώτατο παρελθόν.

Πως άλλιώς να ερμηνευτεί ένας προκλητικός πολιτικός "αφεντισμός" σε μια υποτίθεται δημοκρατική χώρα; Και τι θα γίνει; Απλώς θα παραχθούν όσα ξυλοκέρατα χρειάζονται στην οδοιπορία προς τις εκλογές...

Οσο για τον λαό ή αντιλαμβάνεται, όπως το "κοριτσάκι" που εικονογραφεί το κείμενο, τη σκευωρία της βουρβονικής μας δημοκρατίας ή δεν γλυτώνει και παίρνει την πορεία προς τον Γολγοθά, όπως απεφάσισαν Πραίτορες και Αρχιερείς...

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ας τη δούμε κατάματα, όσοι δεν έχουμε "τυφλωθεί" από τα κομματικά πυροτεχνήματα κι όσοι δεν ανήκουμε στους προνομιούχους που κάνουν τη συνείδησή τους ό,τι θέλουν. Κι ας σταθούμε με περίσκεψη σ' αυτή την αλγεινή πραγματικότητα.

Τότε οι ακραίες αντιφάσεις και η επιχειρούμενη εξαπάτησή μας, θα αποκτήσουν στα μάτια μας άλλη σημασία. Πολλά που έμοιαζαν τυχαία, αναπόφευκτα και αδύνατα, θα βρεθούν να έχουν στην άκρη τους ερωτηματικά και μια ανεπαίσθητη μαρμαρυγή συμβόλων.

Και θα διαπιστώσουμε πως μας προδίδουν. Αν και υπάρχει ένα φαινόμενο ακόμη πιο αποκαρδιωτικό και από την προδοσία: Η φτήνια. Μας μετέτρεψαν σε σκλάβους της ευτέλειας,παγιδευμένους σε γελοία πάθη, ιδιοτέλειες, εξευτελιστικές κομματικές αναπηρίες, στο φόβο και στην ασυμμετρία με την εσωτερική μας αξίωση για αξιοπρέπεια και ελευθερία!..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail