Χάθηκαν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης, έμειναν οι φόροι όμως!

Του Στρατή Μαζίδη

Το ΧΑΑ καταρρέει. Πάνε οι παλιές καλές καιροσκοπικές τζογαδόρικες εποχές της ισχυρής Ελλάδας του Σημίτη με τα πύλινα πόδια.

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες χάθηκαν, όπως διαβάζω στο καθημερινό σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου, τα €5 από τα €15 δις της ανακεφαλαιοποίησης.

Χάθηκαν; Πώς χάθηκαν ρε παιδιά; Τι είναι; Καρφίτσες; Όχι! Ατμός είναι!

Αυτό είναι το κατάντημα της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας. Στηρίζεται σε χρήματα που υπάρχουν μόνο στα κομπιούτερ, όχι στην πραγματικότητα. Μονάδες δίχως αντίκρισμα.

Δύο ΕΝΦΙΑ δηλαδή χάθηκαν σε λίγα 24ωρα.

Το παράδοξο όμως είναι πως ενώ το σύστημα στηρίζεται στον ατμό, ωστόσο εμείς το τροφοδοτούμε με αίμα.

Διότι μπορεί τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης να χάθηκαν, οι φόροι όμως παραμένουν κανονικά! Γιατί εμείς τους φόρους με τα 100% προκαταβολή και όλα τα υπόλοιπα, θα τους πληρώσουμε μια χαρά.

Τις άνευ εγγύησης - όπως αποδεικνύεται - ανακεφαλαιοποιήσεις, ο λαός θα τις πληρώσει με κομματάκια από τη σάρκα της ζωής. Τραβώντας από το υστέρημά του, πουλώντας κοψοχρονιά κάτι που αγόρασε στο παρελθόν, ρευστοποιώντας ότι απέκτησε και εκμηδενίζοντας ότι κατέκτησε.

Όλα αυτά όμως αποδεικνύουν ότι το όλο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ψεύτικο, μια φούσκα. Κι αυτή όσο καλή και να είναι, όσο και να μεγαλώσει, όσο ψηλά και αν φτάσει, στο τέλος απλά θα σκάσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail