ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ - Σύριοι και Κούρδοι πνίγουν μαζί τους ισλαμοφασίστες

Στρατής Μαζίδης

Ένα ακόμη χωριό στην προέλαση της 154ης Ταξιαρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού με τη συνδρομή της Χεζμπολάχ και διάφορων σιίτικων παραστρατιωτικών ομάδων, απελευθέρωσε το χωριό Kiffin στο βόρειο Χαλέπι από τους ισλαμιστές αντάρτες, ενώ δυνάμεις της κουρδικής YPG και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αρκετά χιλιόμετρα δτου στρατηγικού οδικού άξονα Γκαζιαντέπ-Χαλεπίου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Ντέιρ Τζαμάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του almasdarnews, συριακός στρατός και YPG έχουν δημιουργήσει ένα κοινό σημείο ελέγχου κοντά στο Kiffin ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναμεταξύ τους αψιμαχίες.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων οι ισλαμιστές στο βόρειο Χαλέπι έχουν χάσει δεκάδες χωριά και την κύρια γραμμή ανεφοδιασμού τους με το Χαλέπι. Σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το συριακό στρατό και την YPG δημιούργησαν τη συμμαχία  «Jaish al-Halab», η οποία αποτελείται από την Harakat Ahrar Al-Sham, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, τη Jabhat Al-Shamiyah, τη Jaysh al-Islam και τη Jaysh Al-Mujahiddeen.

Πριν από λίγο καιρό, ένας αξιωματούχος της YPG ανακοίνωσε ότι κουρδικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο βόρειο Χαλέπι για να συνδεθουν η Afrin με  το Kobane και τη Hasakah. 

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες συμφωνίες μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών στρατευμάτων στην ύπαιθρο του Χαλεπίου, ένα σύμφωνο μη επίθεσης θα μπορούσε να υπογραφεί στο άμεσο μέλλον, καθώς οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν κοινούς εχθρούς. 

Επί της ουσίας μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αν και δεν είναι σύμμαχοι, ωστόσο λειτουργούν ως τέτοιοι. Τουλάχιστον για την ώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail