Έρχεται ασφαλιστικό έκτρωμα – Ο απόλυτος εξευτελισμός η δήθεν λύση για το χρέος

Αντί η κυβέρνηση του μνημονίου, που έχει δεχθεί τα πάντα, να συνεχίσει να πίνει το πικρό ποτήρι των λανθασμένων επιλογών της προσπαθεί εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων να ξεγελάσει κανένα αφελή.

Η κατάσταση έχει δραματικά επιδεινωθεί στην Ελλάδα.

Θεωρούμαστε και είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα με μια κυβέρνηση που ενώ έχει αποδειχθεί το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία, εμφανίζεται δήθεν να διαφωνεί με τις εισηγήσεις της Τρόικα που…στο τέλος θα τις αποδεχθεί.

Ζητάει πολιτική λύση η οποία δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από αποδοχής των προτάσεων της Τρόικα.

Πρακτικά το ναυάγιο των συνομιλιών για το ασφαλιστικό δεν αποτελεί ρήξη αλλά πλήρη απόρριψη των ελληνικών θέσεων, της πρότασης Κατρούγκαλου που είναι νομικά έωλη και οικονομικά μη βιώσιμη.

Ορθώς λοιπόν οι δανειστές απέρριψαν την ευφάνταστη ελληνική πρόταση και λίαν συντόμως θα υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση που δήθεν διαπραγματεύεται να αποδειχθεί και μειώσεις συντάξεων και την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η ελληνική κυβέρνηση αντιπρότεινε την λύση έκτρωμα 50% φόρο για εισοδήματα πάνω από 30 χιλ.

Η πρόταση αυτή μόνο πολιτικοί επιπόλαιοι και ανεύθυνοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν.

Η χώρα δεν κυβερνάται από σοβαρούς πολιτικούς.

Αντί η κυβέρνηση του μνημονίου, που έχει δεχθεί τα πάντα, να συνεχίσει να πίνει το πικρό ποτήρι των λανθασμένων επιλογών της προσπαθεί εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων να ξεγελάσει κανένα αφελή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει παταγωδώς αποτύχει κυρίως γιατί όλοι ξέρουν ότι στο ασφαλιστικό απλά θα δεχθεί τις προτάσεις της Τρόικα.

Τα περί κόκκινων γραμμών και άλλων ανοησιών πλέον δεν θα πιστεύει κανείς.

Όμως ο απόλυτος διασυρμός της Ελλάδος δεν θα έρθει με την αναδίπλωση για πολλοστή φορά της ελληνικής κυβέρνησης αλλά στο …αντάλλαγμα.

Η ελληνική προπαγάνδα, θέλει να παρουσιάσει την εξής εικόνα.

Ότι συμβαίνει τώρα που έχει κόστος για τον λαό θα εξισορροπηθεί από το μεγάλο αντάλλαγμα μια λύση για το χρέος.

Η λύση για το χρέος θα είναι ο απόλυτος εξευτελισμός, ο απόλυτος διασυρμός της Ελλάδος και της κυβέρνησης.

Κανείς στην Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένος να εξετάσει μια πραγματικά βιώσιμη λύση για το χρέος.

Θα εξετάσουν μόνο μια επιμήκυνση, δηλαδή λύση που είχαν προσφέρει και στον Βενιζέλο και κανείς από το πολιτικό σύστημα δεν θα ζητήσει συγνώμη που κορόιδευαν τον ελληνικό λαό.


Κάτω από τις 470 μονάδες πουλήστε τα πάντα στο χρηματιστήριο

Οι 470 μονάδες είναι το σημείο αναφοράς της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς που θα σηματοδοτήσει ή την μεγάλη αντίδραση ή την κατάρρευση στις 300 μονάδες.

Για να το θέσουμε απλά.

Αν σπάσουν βίαια οι 470 μονάδες με όγκους τότε δεν έχετε άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί την ζημία σας και να τα πουλήσετε όλα.

Θα μπορέσετε να αγοράσετε πολύ φθηνότερα ή τουλάχιστον να πείτε ότι διασώσατε και τα ελάχιστα.

Αυτή είναι η άποψη μας.

Αν σπάσουν αποφασιστικά οι 470 μονάδες πουλήστε όλα.

Αν δεν σπάσουν, αν η κυβέρνηση κάνει γρήγορα την γνωστή κωλοτούμπα προφανώς και θα πρέπει να αναμένεται αντίδραση. Όμως προσοχή το μήνυμα μας είναι σαφές, μιλάμε για καθοδική διάσπαση με βιαιότητα των 470 μονάδων και μόνο υπό αυτό τον όρο.

Δεν σας προτρέπουμε σε πωλήσεις αλλά υποστηρίζουμε ότι αν σπάσουν οι 470 μονάδες – το χαμηλό του Ιουνίου του 2012 στις 471,5 μονάδες - το χρηματιστήριο δεν θα κρατηθεί....

bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail