Αλβανοί διαρρήκτες είχαν ταράξει τα κλειστά σπίτια στα Φιλιατά

Συνελήφθησαν, προχθές (04-02-2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο δράστες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, προχθές το μεσημέρι στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας, μέσα σε σπίτι, το οποίο είχαν διαρρήξει, παραβιάζοντας παράθυρο. 

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, κατά το τελευταίο διήμερο, διέπραξαν επίσης:
  • τέσσερις διαρρήξεις σε μονοκατοικίες σε χωριά των Φιλιατών (στο Παλαιοκκλήσι, στο Παλαιοχώρι και στη Γολά).
  • μία κλοπή από καφενείο στο Παλαιοχώρι και μία απόπειρα κλοπής από καφενείο στο Δονάτο Φιλιατών.
  • μία κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου από το Καστρί Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), οι δράστες επέλεγαν σπίτια των οποίων οι ιδιοκτήτες διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας και αφού παραβίαζαν είτε παράθυρα είτε πόρτες, εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών. Στη συνέχεια, ερευνούσαν όλους τους χώρους των οικιών, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και αφαιρούσαν ενδύματα, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος των δραστών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Στην κατοχή των αλλοδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία (πένσα, σκύλα καθώς και γάντια) καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ το κλεμμένο μοτοποδήλατο, που βρέθηκε στην κατοχή τους, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail