Κλάους Ρέγκλινγκ: Αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα μείνει ξανά πάλι χρήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά σχετικά με την ελληνική οικονομία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην γαλλική Le Figaro.

Παρά το νέο αίμα που χύνεται στη χώρα και την άποψη Ρέγκλινγκ πως υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στην «ατμόσφαιρα» από τις σχέσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές ωστόσο διαβλέπει πως «αργά ή γρήγορα θα υπάρξει χρηματοδοτικό πρόβλημα για την Ελλάδα».

Ο Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015 σχολιάζει πως:

«Οι πρώτοι έξι μήνες του περασμένου έτους ήταν μια καταστροφή. Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών εκείνη την εποχή δεν συνεργάστηκε καθόλου με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι, αν καθυστερήσει η αξιολόγηση, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να μείνει χωρίς χρήματα. Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, σημείωσε εάν δεν γίνει κάτι, σε πέντε χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις και δυστυχώς σε αυτό έχει δίκιο αφού δε γίνεται:

α. και να μη γεννάς
β. και να έχεις αναλογία 1:1 στον ΟΑΕΕ και 1,3:1 στο ΙΚΑ
γ. και να πληρώνεις συντάξεις σε 40αρες και 45ρηδες
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail