Η Τουρκία κάνει ισλαμικό πάρτι στο Κόσοβο!

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Ο Ερντογάν σε επίσκεψη του στο Κόσοβο το 2013 είχε δηλώσει ότι το Κόσοβο είναι Τουρκία και η Τουρκία Κόσοβο.

Η Τουρκία στα Βαλκάνια προωθεί τον νεο-οθωμανισμό, και το κάνει μέσω της ΤΙΚΑ στο Κόσοβο.

Η Τουρκική υπηρεσία συνεργασίας και ανάπτυξης (ΤΙΚΑ), ιδρύθηκε από τον Οζάλ με σκοπό να προάγει την Tουρκική εξωτερική πολιτική μέσω της παροχής αναπτυξιακής βοήθειας. Δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια, την κεντρική Ασία, την Μέση Ανατολή ακόμα και την Λατινική Αμερική. Στα Βαλκάνια η ΤΙΚΑ δραστηριοποιείται σε όλες σχεδόν τις χώρες. Με την βοήθεια της ΤΙΚΑ ισλαμική σχολή επαναλειτούργησε στο Μαυροβούνιο, τζαμιά αποκαταστάθηκαν και στηρίζεται ο τομέας της υγείας.

Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας με αντάλλαγμα το αγκάλιασμα ισλαμικών ιδεών είναι ο τρόπος που χρησιμοποίησε η μουσουλμανική αδελφότητα για να διεισδύσει στις φτωχές μάζες στις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Το κόμμα του Ερντογάν και η μουσουλμανική αδελφότητα έχουν στενές σχέσεις. Σύμφωνα με άρθρο της Τουρκικής Ζaman το 2015, η Συριακή μουσουλμανική αδελφότητα κάλεσε την Τουρκία να επέμβει στην Συρία το 2011.
Στο Κόσοβο, σύμφωνα με Αλβανόφωνη εφημερίδα, ο Ερντογάν ξεπλένει χρήματα χτίζοντας τζαμιά.

Τα οικονομικά της ΤΙΚΑ μένουν κρυφά, ενώ δεν υποχρεώνεται να πληρώνει φόρους και προσλαμβάνει υπαλλήλους από την Τουρκία τονίζει .

Η Τουρκική υπηρεσία συνεργασίας και ανάπτυξης χρηματοδοτεί σχολεία στο Κόσοβο. Ο υπουργός παιδείας της Τουρκίας επισκέφτηκε το Κόσοβο και ζήτησε να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία ιστορίας, έτσι ώστε οι οθωμανοί να παρουσιάζονται ως απελευθερωτές και όχι ως κατακτητές.

Η διαστρέβλωση της ιστορίας αφορά και εμάς, καθώς, όπως είχε δηλώσει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, το βιβλίο ιστορίας του «συνωστισμού» ήταν προϊόν πολιτικής συμφωνίας ανάμεσα στον Γιωργάκη και τον Τζεμ, συμφωνιών που εφαρμόστηκαν μονομερώς.

Τον αποικιακό νεο-οθωμανισμό που βάζει φυλακή όσους τολμάνε να διαφωνήσουν και εξοντώνει ένα έθνος, προωθούσαν και προωθούν οι ψευτοπροοδευτικοί αναθεωρητές της ιστορίας μας.

Καμία ειλικρινής φιλία δεν στηρίζεται σε ψέματα. 

Δεν εμπόδισε την φιλία μας με την Ιταλία η γνώση ότι μας επιτέθηκαν απρόκλητα, το ακριβώς αντίθετο, ακόμα και πριν την απελευθέρωση, όταν αιχμάλωτοι Ιταλοί, μετά την σύλληψη του Μουσολίνι , μεταφέρονταν από τους Γερμανούς σε στρατόπεδο στο Γουδί, Αθηναίοι περαστικοί στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας τους έδιναν ότι είχαν, από φαγητό μέχρι και τσιγάρα.

Τι φίλος να είσαι με ένα κράτος που καταπιέζει τόσα έθνη (στην Τουρκία δεν ζουν μόνο Τούρκοι, ο Οζάλ είχε παραδεχτεί την ύπαρξη 25 εθνοτήτων) που δεν σταμάτησε ποτέ να εγκληματεί εναντίον και του δικού σου και άλλων εθνοτήτων από την γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων στο πογκρόμ των Σεπτεμβριανών, στην εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και στην εθνοκάθαρση των Κούρδων.

Ρατσιστές, φασίστες, υποστηρικτές των αληθινών ναζί και όχι καρικατούρων είναι οι εθνοαποδομητές, που μισούν τον λαό, όχι μόνο αυτόν μέρος του οποίου έτυχε να γεννηθούν, αλλά και αυτούς για τους οποίους δήθεν ενδιαφέρονται. Αν ενδιαφέρονταν για τους πρόσφυγες θα κατονόμαζαν τους ιμπεριαλιστές όπως την Τουρκία, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την συνέχιση του πολέμου στην Συρία, δεν θα κολλούσαν σ’ ένα μονοδιάστατο «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» που δεν συγκινεί πλέον κανέναν. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ καθορίζεται από λόμπι, ανάμεσα στα οποία το Τουρκικό είχε και έχει κυρίαρχη θέση.

Οι ψευτοανθωπιστές είναι η πέμπτη φάλαγγα των ιμπεριαλιστών που δήθεν πολεμούν.
Εχθροί όλων των λαών που διεκδικούν το δικαίωμα να ορίζουν την γη τους και να χαίρονται τον πλούτο τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail