ΠΡΩΤΑ τους προειδοποίησαν, ΤΩΡΑ αρχίζει το φαλάγγι!

Στρατής Μαζίδης

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας έριξε από αέρος στην Ανατολική Ghouta μεγάλη ποσότητα φυλλαδίων που απευθυνόμενα σε ισλαμιστές αντάρτες έγραφαν «Παραδοθείτε τώρα! Δεν έχετε πουθενά πλέον να πάτε!».

Η μάχη για την Ανατολική Ghouta, περιοχή της υπαίθρου Δαμασκός, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τις πιο βίαια μέτωπα σε όλη τη Συρία μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια ασταμάτητης μάχης μεταξύ των συριακών δυνάμεων και της τρομοκρατικής ομάδας Jeish al Islam.

Πρόσφατα, η 102η Ταξιαρχία του συριακού στρατού και το 416ο σύνταγμα της Δημοκρατικής Φρουράς κατέλαβαν το στρατηγική αεροπορική βάση Marj Al-Sultan και το κοντινό χωριό του, σηματοδοτώντας το τέλος της παρουσίας της  Jeish al Islam σε αυτό το στρατηγικό σημείο στην ύπαιθρο της Δαμασκού.

το φυλλάδιο


Την Παρασκευή το πρωί, οι Ειδικές Δυνάμεις του συριακού στρατού, που υποστηρίζεται από τις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) της Δαμασκού και την επίλεκτη γυναικεία μονάδα της Προεδρικής Φρουράς - ξεκίνησε νέα επίθεση στη Δυτική Ghouta με στόχο τις στρατηγικές πόλεις της Darayya και Mo'adhimiyah.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών ο στρατός απελευθέρωσε αρκετές πόλες που τελούσαν υπό τον έλεγχο της Ajnad Al-Sham στο εσωτερικό της Darayya, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται μεταξύ αυτών και της πόλης της Mo'adhimiyah στο Ριφ Ντιμάσκ ενώ παράλληλα απέκοψε το δρόμο που συνδέει τη Daraya με τη Δαμασκό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail