ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τους Κούρδους - Οδηγούμαστε σε σφαγή! Μας ακούτε;

Στρατής Μαζίδης

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης ​​Δεκεμβρίου 2015, οι διοικητές του τουρκικού στρατού έχουν ανακοινώσει ότι οι κάτοικοι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Cizre, διαφορετικά οι αρχές δεν μπορούσαν να παραδεχθεί την ευθύνη. Με την κάλυψη αυτή μπορούν να χτυπούν στο ψαχνό και να δολοφονούν αδιακρίτως όπως το έξι μηνών βρέφος (δείτε εδώ). 

Αντίστοιχες εντολές εκκένωσης δόθηκαν στη Sur, το Nusaybin και το Dargeçit με τους κούρδους να βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Το τουρκικό κράτος έχει χρησιμοποιήσει τα χαντάκια και τα οδοφράγματα στην κουρδική γλώσσα πόλεις για να δικαιολογήσει τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που είναι εντελώς παράνομες σύμφωνα με το τουρκικό εθνικό δίκαιο. 

Όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα της εξουδετέρωσης ενός περιορισμένου αριθμού των ενόπλων ατόμων. Ο κουρδικός πληθυσμός βρίσκεται στο στόχαστρο επιθετικών ενεργειών του τουρικού στρατού, ειδικών επιχειρησιακών αστυνομικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας Esedullah (φασιστική και παραστρατιωτική ένοπλη ομάδα τζιχάντ ) στις περιοχές όπου οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο πληθυσμός που επηρρεάζεται αρνητικά από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Από τις 16 Αυγούστου 2015, οι αρχές δήλωσαν 32 απαγόρευσεις της κυκλοφορίας σε 8 περιοχές στο Ντιγιαρμπακίρ, 9 απαγορεύσεις της κυκλοφορίας σε 3 περιοχές στο Μαρντίν, 7 απαγόρευση της κυκλοφορίας σε 2 περιοχές στο Σιρνάκ, 4 απαγορεύσεις της κυκλοφορίας σε μια περιοχή στο Χακάρι, και Μους / Βάρτο, Μπάτμαν / Σασόν, Ελαζίγκ / Αριτσάκ.

Πάνω από 1.300.000 είναι άνθρωποι επηρεάζονται άμεσα και αρνητικά από αυτές τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και θα πρέπει να τονίσουμε ότι όλες οι κουρδικές πόλεις και κωμοπόλεις πλήττονται εξ ολοκλήρου. Επιπλέον, οι άνθρωποι σήμερα αναγκάζονται να μετακινούνται και πάνω από εκατό χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εεγκαταλείψει τα σπίτια και τις πόλεις τους.






















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail