ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΡΩΣΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ; Γάλλος ΥΠΕΞ: Ίσως χρειαστούμε τις δυνάμεις του Ασαντ για να καταπολεμήσουμε την ISIL

Τι είπες Λοράν;
Στρατής Μαζίδης

Το ψυχανεμιζόμασταν από την αρχή των ενδείξεων της διαφαινόμενης στενότερης συνεργασίας Ρωσίας - Γαλλίας ότι ενδέχεται το αμετακίνητο Παρίσι να αρχίσει να αλλάζει γνώμη. Άλλωστε ας μη μας διαφεύγει πριν κάποιους μήνες επισκέφθηκε τη Δαμασκό και τον Μπασάρ Αλ Ασαντ αντιπροσωπεία γάλλων βουλευτών.

Πλέον μπορούμε να το εικάζουμε με ένα τόνο μεγαλύτερη σιγουριάς. Στο περιθώριο των συνομιλιών Πούτιν - Ολαντ όπου αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία, ο γάλλος ΥΠΕΞ, Λοράν Φαπιούς δήλωσε στο RTL:

«Στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους υπάρχουν δύο σειρές μέτρων: οι βομβαρδισμοί… και στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος, που δεν μπορούν να είναι οι δικές μας, αλλά που πρέπει να είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αραβικές σουνιτικές δυνάμεις και, γιατί όχι, οι δυνάμεις του καθεστώτος!»

Όπου καθεστώς βέβαια σημαίνει της νόμιμα εκλεγμένης συριακής κυβέρνησης αλλά φανταζόμαστε ότι αν πράγματι υπάρχει κάποια στροφή, θα το διαπιστώσουμε πιο ορθά διατυπωμένο σε επόμενες δηλώσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail