Ο Πούτιν "τσάκισε" τα "τσιράκια" του Ερντογάν! Ποια ήταν η οργάνωση που βομβάρδισαν τα ρωσικά μαχητικά

Η Ρωσία “τσάκισε” με βομβαρδισμό από αέρος τα “τσιράκια” του Ερντογάν. Το κονβόϊ φορτηγών που βομβάρδισαν ρωσικά μαχητικά ανήκε στην οργάνωση Humanitarian Relief Foundation . Μια οργάνωση που ο Ερντογάν είχε χρησιμοποιήσει όταν έστησε την επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, με το Μαβί Μαρμαρά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο έμπειρος Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου η οργάνωση Humanitarian Relief Foundation, διατηρεί στενότατες σχέσεις με το ισλαμιστικό κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με το στρατιωτκό τμήμα της Χαμάς. Πρόκειται για πειθήνια όργανα και τσιράκια του Προέδρου της Τουρκίας.
Η οργάνωση IHH έχει υπογράψει και στρατηγική συμφωνία με την κυβέρνηση του Κατάρ, η οποία χρηματοδοτεί τη Χαμάς και την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγυπτου και έχει κατηγορηθεί ότι ενισχύει στρατιωτικά και οικονομικά και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Γερμανία, η Ολλανδία και το Ισραήλ την έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Επίσης, 87 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησαν από τον Πρόεδρο Ομπάμα να την τοποθετήσει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τηλεγράφημα που δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση του κρατικού τουρκικού πρακτορείου Anadolu έκανε λόγο για ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στην συριακή επαρχία του Χαλεπίου, όμως στο κείμενό του έχει τις πληροφορίες για το χτύπημα εναντίον του τουρκικού κομβόι, στην ίδια περιοχή. Πρωινές πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτύπημα κατάφεραν στην οργάνωση ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail