Τσίρκο Medrano η Νέα Δημοκρατία - Άρχισαν οι παραστάσεις


Του Στρατή Μαζίδη

Δεν έχει πάτο το βαρέλι του εξευτελισμού και της γελοιοποίησης του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Οι άνθρωποι είναι φανερό οτι κινούνται κι αναπνέουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Αδυνατούν να αντιληφθούν πως καθημερινά με ραγδαία επιταχυνόμενο ρυθμό τους ξεπερνούν οι ταχύτατες εξελίξεις στην κοινωνία.

Από που να το πιάσει κανείς και που να το αφήσει!

Καταρχήν παρατηρήστε τους διεκδικητές της αρχηγίας. Δε σας πιάνει μια κατάθλιψη; Δύναμη σταθερότητας ο...Βαγγέλας; Ανανεωτής ο Κυριάκος που όποτε μιλάει γυαλίζει το μάτι του και θαρρείς οτι βλέπεις serial killer;

Εν συνέχεια επιλέχθηκε μια μακρά περίοδος εσωκομματικών διαδικασιών που σημαίνει οτι στο ενδιάμεσο δεν υφίσταται αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πολιτικοί νεοφασίστες που μας κυβερνούν ανακοινώνουν πρωτοφανή μέτρα παραπέμποντα σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και δεν κουνιέται φύλλο.

Την ώρα που η κοινωνία ματώνει και η μεσαία τάξη εξαφανίζεται, δεν υπάρχει κανείς προς υπεράσπισή της. Η ΝΔ απασχολείται αποκλειστικά με τα εσωκομματικά της, την "ενότητά" της, τα διαδικαστικά της, τις χρεώσεις για όσους ψηφίσουν και το Βούδα της Ραφήνας.

Αυτό θα το βρει μπροστά της η ΝΔ που κάνει οτι μπορεί καλύτερο για να μεγιστοποιήσει τη ζημιά.

Επίσης βλέπουμε να εκτίθεται εκ νέου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αλήθεια τι προσδοκά να επιτύχει; Του δόθηκε μια απίστευτη ευκαιρία αν όχι να κερδίσει, τουλάχιστον να επαναφέρει το κόμμα του σε τροχιά διεκδίκησης της κυβέρνησης απέναντι σε έναν πολιτικό απατεώνα κι ωστόσο κατόρθωσε να οδηγηθεί σε μια ήττα χειρότερη του Ιανουαρίου μετρώντας κι απώλειες περίπου 190.000 ψηφοφόρων ενώ του προσφέρθηκαν συνθήκες θριάμβου.

Από την άλλη ένας Απόστολος Τζιτζικώστας που ποντάρει στην ηλικία του, τη Μακεδονία κι επαναλαμβάνει τις διαχρονικές κούφιες ευχές για νέο ξεκίνημα, όλοι μαζί, αλλάζουμε κτλ. Χωριά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να ειναι λαλίστατος απέναντι σε στελέχη της γνωστής πρεσβείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γόνος απο πολιτικό τζάκι, θέλει λέει να καταργήσει την οικογενειοκρατία. Γιατί λοιπόν δεν ξεκινά από τον εαυτό του; Ποιες μεταρρυθμίσεις πέτυχε καμαρώνει; Προσωπικά το ίδιο δημόσιο έβλεπα και βλέπω.

Και τέλος ο Αδωνις Γεωργιαδης, που γυρίζει την επικράτεια με ένα τροχόσπιτο. Άραγε πηγαίνει και στα πανηγύρια με αυτό; Η αλήθεια ειναι οτι ο Αδωνις είναι η μόνη λύση της ΝΔ αν θέλει να διατηρεί ελπίδες για την επόμενη ημέρα. Φανταστείτε κατάντημα. Ωστόσο όπως λένε ορισμένοι παλιοί της Κατεχάκη, είναι ο μόνος που δεν κρατά κανείς από πουθενά. Μόνο με ένα ισχυρό σοκ μπορεί να αναστηθεί η ΝΔ, με έναν ολίγον τι τρελό στο τιμόνι της. Ε αυτός είναι ο Αδωνις!

Την ίδια στιγμή όλοι συρρέουν στο πολιτικό ξόανο που ακούει στο όνομα Κώστας Καραμανλής! Ο άνθρωπος στα χέρια του οποίου ξόδεψε η Ελλάδα την τελευταία της ελπίδα να μπει σε ένα δρόμο, ο δραπέτης εν τω μέσω της νυκτος, έχει το θράσος να δίνει και κατευθύνσεις, να εγκρίνει ή να απορρίπτει υποψηφιότητες αντί να λογοδοτεί μαζί με το Σημίτη και τον Παπανδρέου για τα κατορθώματά τους.

Χώρια τα ηλίθια σποτ, αλήθεια τι πιο βλακώδες ένα ζευγάρια με απόσταση πέντε μέτρα να επικοινωνεί μέσω fb και ο άνδρας να πετάγεται από την πολυθρόνα γιατί ο Αδωνις μάζεψε 50 υπογραφές ή τις ανόητες ιδέες περί ντιμπέιτ ώστε να εξευτελιστούν - ξεκατινιαστούν εντελώς.

Σήμερα λοιπόν που όλη η κοινωνία κάθεται σε ανάμεσα κάρβουνα, η ΝΔ απασχολείται με το αν θα χρεώνει δίφραγκο ή τρίφραγκο το δικαίωμα της ψήφου.

Ας συνεχίσουν έτσι και θα αντιληφθούν σε λίγο καιρό οτι τέρμα τα δίφραγκα. Ήδη το εκλογικό στραπάτσο απέναντι σε ένα καταστροφικό επτάμηνο έστειλε τα πρώτα μηνύματα, άσχετα αν οι παραλήπτες τους δεν μπήκαν στον κόπο να τα αναγνώσουν και να διαγνώσουν τις παθογένειες.

Πολύ αμφιβάλλω όμως αν γνωρίζουν πολιτική ανάγνωση...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail