Ο Ερντογάν αμολάει κοτσάνες κι απειλεί Ρωσία, Ιράν και Κίνα ότι θα «απολογηθούν» για τη Συρία

Η Ρωσία διαπράττει ένα σοβαρό λάθος στη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πολεμική επιχείριση της Ρωσίας στη Συρία δεν γίνεται αποδεκτή με τίποτα από την Τουρκία, δήλωσε την Κυριακή ο Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία.

Η Ρωσία από την Τετάρτη έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που υποστηρίζονται από την Τουρκία, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμα: «Αυτή η κατάσταση θα απομονώσει τη Ρωσία στην περιοχή στο μέλλον. Τα βήματα της Ρωσίας σύμφωνα με την Τουρκία είναι ανησυχητικά και ενοχλητικά».

«Η Ρωσία δεν έχει σύνορα με τη Συρία. Τι προσπαθεί να κάνει η Ρωσία εκεί; Το κάνει από τη στιγμή που το καθεστώς της Συρίας απαίτησε να επέμβει στη χώρα, αλλά δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να ανταποκρίνεσαι με τέτοιες επιχειρήσεις στο αίτημα του κάθε καθεστώτος», πρόσθεσε σε φανερή σύγχυση.

Γιατί μόνο ένας εμφανώς συγχυσμένος Ερντογάν θα πέταγε την απίστευτη κοτσάνα «τι δουλειά έχει η Ρωσία στη Συρία αφού δεν συνορεύει μαζί της». Δηλαδή, με αυτή τη λογική, η Αμερική τι δουλειά έχει στη Συρία; Ο υπόλοιπος Διεθνής Συνασπισμός; Μόνο ο Ερντογάν έχει «δουλειά» στη Συρία επειδή συνορεύει και εποφθαλμιά τα εδάφη της;

Γιατί αυτό είναι το όλο θέμα. Η ρωσική επέμβαση τινάζει στον αέρα τους σχεδιασμούς Ερντογάν για να μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο τη βορειοδυτική Συρία.

Ο μουρλός της Άγκυρας τα έβαλε και με το Ιράν. «Δεν είναι μόνο η Ρωσία που υπερασπίζεται το καθεστώς του Άσαντ, είναι και το Ιράν». Και απείλησε κιόλας: «Οι χώρες που συνεργάζονται με το καθεστώς [στη Συρία] θα απολογηθούν για τις πράξεις τους».

Φοβερός ο σουλτάνος; Απειλεί Ρωσία, Ιράν και Κίνα (αν και δεν την ονομάζει) ότι θα απολογηθούν για τις πράξεις τους! Έχει λαλήσει αυτός, λίγο ακόμα να μείνει στην Τουρκία πρόεδρος, «καθαρίσαμε» εμείς, θα τον αναλάβουν άλλοι και αυτόν και τη μούρλα του και πιθανώς και τη χώρα του, γιατί παραέγινε μεγάλη η Τουρκία και νομίζει ότι είναι πάλι Οθωμανική Αυτοκρατορία, οπότε οι μεγάλες δυνάμεις θα την… ψαλιδίσουν -λίγο ή πολύ, αυτό είναι άγνωστο- για να επέλθει ισορροπία.

tribune.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail