Λαττάκεια - Ρώσοι αξιωματικοί: Δεν το κουνάμε από εδώ αν δεν τελειώσουμε!

Στρατής Μαζίδης

Μια ιδιότυπη συνέντευξη έλαβαν από ρώσους αξιωματικούς δημοσιογράφοι του France 24 έξω από την αεροπορική βάση της Λαττάκεια και αναμεταδίδει το πρακτορείο Σπούτνικ.

Το συνεργείο πλησίασε τους εξερχόμενους από τη βάση αξιωματικούς, οι προσδιορίστηκαν ως στρατιωτικοί εκπαιδευτές που εστάλησαν από τη Μόσχα για να εκπαιδεύσουν τους Σύριους.

Μολονότι ζήτησαν να κλείσουν οι κάμερες και να μη ληφθούν φωτογραφίες, το πλήρωμα του συνεργείου συνέχισε να καταγράφει με βιντεοκάμερα.

Στο ερώτημα πόσο θα καθίσουν στη Συρία, απήντησαν:

«Μάλλον θα προσπεράσουμε αυτό το ερώτημα. Απλά σας λέμε ότι είμαστε εδώ από την αρχή και θα παραμείνουμε έως το τέλος. Ούτε εμείς οι ίδιοι μπορούμε να το προσδιορίσουμε αυτό αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι σύντομα».

Ερωτώμρνοι σχετικά με το συριακό στρατό σχολίασαν:

«Όπως ξέρετε, έχουν τα πάντα. Τεθωρακισμένα, εξοπλισμό... Απλά είναι τέτοια η νοοτροπία, κάτι πάνω κάτω όπως στην Τσετσενία, όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται».

Τέλος οι αξιωματικοί στάθηκαν και στη συμπεριφορά των Σύριων που δείχνουν πραγματικά πως εκτιμούν τη ρωσική βοήθεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail