Γράψτε λάθος! Η κύρια σύνταξη θα ενσωματωθεί στην επικουρική!


Του Στρατή Μαζίδη

Ο αριστερός (κατ´ ευφημισμό) υπουργός Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ελαφρά τη καρδιά οτι οι ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι τε και ενεργοί εργαζόμενοι, θα πρέπει να ξεχάσουν την επικουρική σύνταξη!

Και τα λεφτά μας κ. Κατρούγκαλε; Ποιος θα μας τα επιστρέψει; Κι άραγε θα πάψουμε πλέον να πληρώνουμε κρατήσεις για επικουρικό; Λογικά έτσι δεν πρέπει;

Είναι πραγματικά εξοργιστικό το ποσό ανώδυνα η σημερινή κυβέρνηση, η ψευδοαριστερή, σφάζει την κοινωνία και δεν κουνιέται φύλλο....

Ωστόσο έγινε κάποιο σφάλμα. Δε θα ενσωματωθεί η επικουρική στη βασική σύνταξη, αλλά η βασική εντάσσεται μέσα στην επικουρική.

Με τα ψαλιδίσματα που έρχονται στις συντάξεις κι όσοι πραγματικά μετρούν 30-35 χρόνια δουλειάς και πραγματικής πληρωμής σεβαστών εισφορών, ας παρατηρήσουν λίγο τι εισέπρατταν το 2010 και που έχουν φτάσει σήμερα. Υπάρχουν περιπτώσεις που στην πορεία αυτών των μνημονιακών χρόνων έχει εξατμιστεί η μισή σύνταξη ως μηνιαίο ποσό δίχως και να υπολογίζουμε τα δώρα που κόπηκαν.

Η λύση του ασφαλιστικού προβλήματος είναι πολύ πιο απλή και δε χρειάζεται "σοφούς" και θα έχουμε τη δυνατότητα προσεχώς να παραθέσουμε ορισμένα σημεία τα οποία θα χαρακτηρίζονταν ως πραγματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες παράλληλα θα συνοδεύονταν από το απαραίτητο στοιχείο μιας μορφής δικαιοσύνης.

Για την ώρα ο υπουργός Κατρούγκαλος με τα ανεμιστά μαλλιά και τα συμπαθή μαντήλακια προσπαθεί να ξεγελάσει το πόπολο με παραμύθια ενσωμάτωσης της επικουρικής στην κύρια σύνταξη. Θεωρεί οτι απευθύνεται σε ηλίθιους που μπορεί να τους διηγείται όμορφες ιστορίες όπως εκείνη του αρχηγού του περί επαναφοράς της 13ης σύνταξης.

Ο κόσμος όμως γνωρίζει οτι με όλες αυτές τις περικοπές, χρηματικά έχει απωλέσει ήδη πολύ μεγαλύτερο ποσό του επικουρικού του και πως με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί σχετικά με τη φιλοσοφία του επερχόμενου νέου ασφαλιστικού καθεστώτος η βασική του σύνταξη θα καταλήξει να είναι μερικά κατοστάρικα. Όσο ήταν κάποτε μόνο το επικουρικό, το οποίο ετυμολογικά σημαίνει βοήθημα.

Για αυτό λοιπόν υποστηρίζουμε ευθέως οτι έγινε λάθος και πως η βασική σύνταξη ενσωματώνεται στην επικουρική. Εκτιμούμε δε οτι με την ήδη εφαρμοζόμενη μέθοδο της σαλαμοποίησης πως το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί επιτυχώς μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Εκτός εάν ξυπνήσουμε!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail