ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΠΑΝΙΚΟ στους τζιχαντιστές οι ρωσικοί βομβαρδισμοί - Ομολογία εκ των έσω

Στρατής Μαζίδης

Μια πηγή στη λεγόμενη «πρωτεύουσα» του ισλαμικού κράτους, τη Ράκκα, δήλωσε στο πρακτορείο  Σπούτνικ, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν εκτεταμένο πανικό μεταξύ των ισλαμιστών οι οποίοι προφανώς δεν περίμεναν μια τέτοια ανελέητη επίθεση:

«Νόμιζαν ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη θα επιχειρούσαν τα αμερικάνικα - ότι θα ξεκινούσαν κάποια σποραδικά χειρουργικά χτυπήματα κατά το σούρουπο και στη συνέχεια θα πετούσαν. Αντ'αυτού, τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν συνεχώς τις θέσεις του ISIS στην περιοχή της Raqqa, και αυτές οι μαζικές επιθέσεις έχουν παραλύσει εντελώς τις δραστηριότητες της ομάδας. Η ρωσική αεροπορική εμπλοκή αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματική»

Η πηγή πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη έπληξαν όσες δυνάμεις του ISIL που αντιμετώπισαν, και ότι οι μαχητές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σημεία ελέγχου που προηγουμένως διατηρούσαν μέσα και γύρω από τη Ράκκα.

Και σημειώνει η ίδια πηγή:

«Οι μαχητές πρέπει τώρα να φορούν μπούργκα για να κρύψουν τα όπλα τους και ηISIL διέταξε να μην κινούνται οι τζιχαντιστές σε μεγάλες σχηματισμούς»

Επίσης το Ισλαμικό Κράτος ακύρωσε τις δημόσιες συλλογικές προσευχές από τα μέλη της ομάδας στους δρόμους της πόλης ενώ πλέον τόσο γάμοι όσο και οι περιβόητες δημόσιες τιμωρίες δε γίνονται πλέον σε πλατείες της πόλης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail