ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΙΔΗΣΗ - Τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι έπιασαν ισραηλινό πιλότο στο Γκολάν - Το Τελ Αβιβ κάνει λόγο για πιλότο ανεμόπτερου

Στρατής Μαζίδης

Την είδηση ότι η τζιχαντιστική ομάδα “Liwaa Al-Shahada”, η οποία συνδέεται στενά με το Ισλαμικό Κράτος έπιασε αιχμάλωτο έναν ισραηλινό πιλότο μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα almasdarnews.

Συγκεκριμένα οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι έπιασαν τον πιλότο στα δυτικά της περιφέρειας της Dara’a το βράδυ του Σαββάτου την ώρα που βρίσκονταν σε συμπλοκή με τους πάλαι ποτέ συμμάχους τους του FSA και της Jabhat Al-Nusra.


Σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media υποστηρικτών της συριακής αντιπολίτευσης ο ισραηλινός πιλότος εγκατέλειψε το αεροσκάφος του μέσω του μηχανισμού εκτόξευσης όταν απώλεσε τον έλεγχο δίχως όμως να έχουν δοθεί απτές αποδείξεις ή ντοκουμέντα της σύλληψής του ενώ αναφέρουν ότι το αεροπλάνο κατέπεσε στο Γκολάν.




Την ίδια στιγμή ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε 23χρονο άραβα ισραηλινό που πέρασε με ανεμόπτερο από το Γκολάν σε συριακό έδαφος όπου εκεί τον περισυνέλεξαν μέλη της ISIL, στην οποία και εντάχθηκε, ενώ παράλληλα ασκείται οξύτατη κριτική στην IDF ως προς το ότι δεν παρεμπόδισε τη λιποταξία και δεν εξουδετέρωσε τον 23χρονο.

Μονάδες της IDF αντελήφθηκαν το γεγονός στις 1700 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ στρατιωτικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή με μαχητικά να ίπτανται ώστε να προσδιοριστεί η περιοχή της προσγείωσης του ανεμόπτερου.

Ωστόσο όπως τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν, η κινητοποίηση της IDF άργησε αρκετά ενώ η ενέργεια του 23χρονου να περάσει το Γκολάν για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος ήταν προσχεδιασμένη.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail