Άσαντ: η επιτυχία της ρωσικής επέμβασης ξεπέρασε τα αναμενόμενα… Δεν απέκλεισε εκλογές αν θέλει ο λαός - BINTEO

ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΡΩΣΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ



O πρόεδρος Bachar al-Assad δέχθηκε σήμερα μια ρωσική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό που την αποτελούσαν κοινοβουλευτικές και κοινωνικές προσωπικότητες. Επικεφαλής της ήταν ο Sergueï Gavrilov ο πρόεδρος της Επιτροπής για την ιδιοκτησία στη Douma. 


Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Άσαντ δήλωσε «οι ρωσικές προτάσεις γράφουν μια νέα ιστορία γιατί αυτός ο πόλεμος θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής και του κόσμου και η νίκη κατά της τρομοκρατίας θα προστατεύσει όχι μόνο τη Συρία αλλά επίσης όλες τις χώρες». Πρόσθεσε ότι η εξάλειψη των τρομοκρατικών δικτύων θα καταλήξει στον πολιτικό διακανονισμό που αναζητεί η Συρία και η Ρωσία με τρόπο που θα ικανοποιεί το συριακό λαό και θα διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία,την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα του συριακού εδάφους.



και ορθόδοξος ιερωμένος στη ρωσική αντιπροσωπεία που συνάντησε σήμερα τον Άσαντ

Τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας μεταξύ των οποίων ήταν κι ένας ορθόδοξος ρώσος ιερωμένος επιβεβαίωσαν την υποστήριξη του ρωσικού λαούθστις προσπάθειες που καταβλήθησαν από τον πρόεδρο al-Assad στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας που θα μπορούσε να καταλήξει στη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη. Διευκρίνισαν επίσης ότι το Συμβούλιο της Douma υποστήριξε την απόφαση του ρώσου προέδρου αναφορικά με τη συμμετοχή της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία.Αυτή η θέση εκφράζει όλους τους παράγοντες που συνθέτουν την ρωσική κοινωνία γιατί ο πόλεμος είναι ο ίδιος και για τις 2 χώρες και ο εχθρός είναι κοινός. Sana

O σύριος πρόεδρος Bachar al-Assad δήλωσε στους ρώσους κοινοβουλευτικούς ότι είναι έτοιμος να λάβει μέρος σε προεδρικές εκλογές με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και θα συμμετάσχει κι αυτός αν συναινεί ο συριακός λαός αλλά μετά την πάταξη της τρομοκρατίας μεταφέρει το RIA.Το Interfax μεταδίδει ότι ο πρόεδρος Assad εξέφρασε τη θέλησή του να συζητήσει τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της χώρας και να πραγματοποίησει προεδρικές εκλογές. Ο Λαβρόφ δήλωσε το Σάββατο στη ρωσική τηλεόραση ότι το Κρεμλίνο θα ήθελε η Συρία να προετοιμάζεται για προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.Το RIA αναφέρει ότι η συνάντηση του Assad με τη ρωσική αντιπροσωπείαέγινε στην οικία του στη Δαμασκό το πρωί της Κυριακής.



«Ο Assad δήλωσε ότι αν ο συριακός λαός το κρίνει απαραίτητο δε θα ήταν ενάντιος στη προσφυγή σε προεδρικές εκλογές» δήλωσε στο RIA ο βουλευτής Alexander Iouchtchenko. Ο Dmitri Sabline, ένας άλλος βουλευτής της ίδιας αντιπροσωπείας ανέφερε στο TASS ότι κατά τον Άσαντ η αποτελεσματικότητα της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στη Συρία υπερέβη τα προσδοκώμενα.

dimpenews
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail