Ξένο δημοσίευμα: Ο Πούτιν στέλνει 150.000 στρατιώτες στη Συρία με σκοπό να καθαρίσει το παιχνίδι

Στρατής Μαζίδης

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Star ο ρώσος ηγέτης φέρεται να έχει αποφασίσει μια τεράστια στρατιωτική αποστολή για να αναλάβει τον έλεγχο της Al-Raqqa, προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης της ISIL.

Η πόλη είναι η "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους και σε αυτή εδρεύουν περί τους 5.000 τζιχαντιστές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Πούτιν έχει αποφασίσει την κινητοποίηση 150.000 εφέδρων από αυτούς που υπηρετούν τη θητεία τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Daily Star παραθέτει επίσης δήλωση πηγής της εκ των έσω:

«Είναι σαφές ότι η Ρωσία θέλει να σαρώσει το δυτικό τμήμα της χώρας, καταλαμβάνοντας τη Raqqa και όλους τους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου γύρω από την Παλμύρα.

Αυτό μας οδηγεί σε μια κούρσα ταχύτητας έως τη Raqqa - να εξασφαλίσουμε τις πετρελαιοπηγές που χρειάζονται για να καθαρίσει η περιοχή από τους αντάρτες, και η κατάληψη της πρωτεύουσας είναι ζωτικής σημασίας για να το πετύχουμε»

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν μόλις μία ημέρα μετά το σαρωτικό κύμα επιθέσεων της ρωσικής αεροπορίας στο προπύργιο της Ράκκα όπου τα αεροσκάφη σφυροκόπησαν τρομοκρατικούς στόχους και ανατίναξαν το κέντρο διοίκησης σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές.

Τέλος ο Andrey Kartapolov από το ρωσικό στρατό δηλώνει πως:

«Εμείς όχι μόνο θα συνεχίσει τις επιθέσεις αλλά και θα αυξήσουμε την έντασή τους».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail