Θέλει η ΝΑΖΙαρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Άνοιξε το Μπούχενβαλντ, ετοιμάζονται Νταχάου και Αουσβιτς

Του Στρατή Μαζίδη

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, Ιούλιος 1937 - Μάιος 1945, περίπου 250.000 κρατούμενοι από όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον 56.000 έχασαν τη ζωή τους κατά τον εγκλεισμό τους σε αυτό.

Η συντριπτική ήττα του Ναζισμού οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι τα στρατόπεδα της φρίκης πέρασαν πια στην ιστορία.

Λάθος!

Αυτή τη στιγμή οι γερμανοί "φιλοξενούν" στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ μετανάστες κάτι που αναφέρθηκε και το πρώι από το άρθρο του SON OFEON στη Freepen.gr (και που ελάχιστα ΜΜΕ στην Ελλάδα ανέφεραν) ενώ ταυτόχρονα εξετάζονται οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των "φιλοξενουμένων" δεν είναι μεγάλος, ωστόσο η χρήση του στρατοπέδου φαντάζει ως μια λύση στο επερχόμενο πρόβλημα της στέγασης των περίπου 800.000 ανθρώπων που θα ζητήσουν άσυλο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Οι μετανάστες που έφυγαν από χώρες οι οποίοι βιώνουν την αστάθεια εξαιτίας της Δύσης, αρχικά κλείστηκαν σε κλουβιά στην Ουγγαρία είτε εξαπατήθηκαν με τρένα που τους οδήγησαν σε άλλα σημεία. Τώρα "φιλοξενούνται" (δεν μπορώ να μη βάλω εισαγωγικά) στο Μπούχενβαλντ και αύριο θα εργαστούν σκληρά για ένα ή και κανένα κομμάτι ψωμί στους γερμανούς εργοδότες που τρίβουν τα χέρια τους από χαρά βλέποντας πεινασμένους και απελπισμένους να ζητούν βοήθεια.

Το Μπούχενβαλντ άνοιξε και σας περιμένει. Το Νταχάου και το Αουσβιτς θα είναι η ζωή που περιμένει αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία. Σκλάβοι των γερμανικών επιχειρήσεων αντί για ελεύθεροι πολίτες στις πατρίδες τους.

Ωστόσο μην αποκλείετε να ανοίξουν και στην πραγματικότητα το Νταχάου αλλά και το Αουσβιτς στη γειτονική Πολωνία (άλλωστε δορυφορός είναι κι αυτή). Τόσο...χώρο έχουν άλλωστε, γιατί να πηγαίνει χαμένος. Και τελικά, όσα χρόνια κι αν παρέλθουν, το φασιστικό ένστικτο υπάρχει.

Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά το Μπούχενβαλντ δεν έπρεπε να ανοίξει. Τεράστιο ιστορικό λάθος. Τόσο το άνοιγμα όσο και η μη αντίδραση. Προσβολή στις ψυχές που χάθηκαν σε αυτό αλλά και ψυχολογικός βιασμός όσων σήμερα βρίσκονται σε αυτό. Έστω και προσωρινά...έστω και....φιλοξενούμενοι!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail