ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ ΚΟΡΟΙΔΟ για να επιδοτεί το κράτος αρνιά και οριεντάλ χορεύτριες δημοσίων υπαλλήλων

Του Στρατή Μαζίδη

Στα σημεία και τις λεπτομέρειες αυτών των πέτρινων χρόνων μπορεί να καταλάβει κανείς ότι αυτός ο τόπος δεν έχει απολύτως καμία τύχη αν δεν αλλάξουν ορισμένα πράγματα εκ βάθρων. Επίσης όπου η λέξη "κοροιδο" στον τίτλο συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα στη μεγάλη αυτή ομάδα.

Δεν έχω κρύψει ότι είμαι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και του δραστικού περιορισμού του κράτους, σε απλά ελληνικά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων όπου αυτοί δε χρειάζονται ή δεν είναι παραγωγικοί.

Στα χρόνια λοιπόν του μνημονίου όχι μόνο δεν περιορίστηκε το κράτος αλλά δεν κόπηκαν οι έστω απλές παθογένειες που όμως αν τις αθροίσετε και ανάγετε στο σύνολο της χώρας θα καταλήξετε σε σημαντικά ποσά που απλά πετάχθηκαν στα σκουπίδια τα προηγούμενα χρόνια.

Θα σας πω μια απλή ιστορία από το Δήμο Αγίας Παρασκευής και ένα ζήτημα το οποίο είχαμε αναδείξει στο τοπικό site agiaparaskevi-guide.gr. Το γνωρίζετε εσείς ότι οι Δήμοι πολλές φορές επιχορηγούν σωματεία εργαζομένων τους; Για ποιο λόγο;

Κάπως έτσι προ διετίας ανακάλυψα ότι επιχορήγηση ύψους € 10.000,00 προοριζόταν για συγκεκριμένο σωματείο για αγορά αρνιών του Πάσχα. Φυσικά το κάναμε μεγάλο ζήτημα και πετύχαμε απλά να καθυστερήσουμε τη νομιμότατη αλλά σκανδαλώδη θεσμοθετημένη επιχορήγηση. Κάποιοι από το σωματείο έφριξαν και άρχισαν τότε να με ενοχλούν στο τηλέφωνό μου και να παραπονούνται για ταπροβλήματα του κλάδου τους. Τους απήντησα ότι εγώ τους στηρίζω στα προβλήματα αλλά όχι στα αρνιά. Εν έτει 2013 είχαν ακόμη μισθό. Από κει να αγοράσουν το αρνί για το Πάσχα κι αν δεν τους περισσεύουν, ας έτρωγαν μπιφτέκια. Επιδότηση τελικά δόθηκε και το 2014 και το 2015. Ενώ υπήρξε επιδότηση της οποίας λίγο καιρό μετά ακολούθησε αποκριάτικος χορός με πλούσια δώρα και οριεντάλχορεύτριες. Άραγε όλα αυτά καλύφθηκαν μόνο από τις συνδρομές των μελών;

Αυτά, Τόμσεν Ξετόμσεν, Βελκουλέσκου, Ξεβελκουλέσκου ακόμη συνεχίζονται. Κι αυτό είναι ένα μόνο μικρό παράδειγμα πολλών σκανδαλωδών προνομίων που πλέον δεν είναι δυνατό να υφίστανται.

Σε μια χώρα που οι νέοι δεν έχουν δουλειά και την εγκαταλείπουν, δεν μπορεί το κράτος να αγοράζει αρνιά και να επιχορηγεί λίγο καιρό πριν πραγματοποιηθούν αποκριάτικα πάρτι σωματεία δημοσίων υπαλλήλων.

Ο επαγγελματίας δεν μπορεί να πληρώνει 100% προκαταβολή φόρου και ΕΝΦΙΑ για να φάει ο συνδικαλισταράς το αρνί του, να πιει το γάλα του το πρωί γιατί έτσι λέει ακόμη ο νόμος ενώ ο πρώτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει το γάλα των παιδιών του.

Η χώρα βυθίζεται. Τα βιολιά πρέπει πια να σταματήσουν...

Κι ειλικρινά πιστέψτε με, όσο κι αν έχουμε φτάσει στο μηδέν, είναι πανεύκολο σε ελάχιστο χρόνο να απογειωθούμε, απλά χρειαζόμαστε καπεταναίους και ικανό πλήρωμα. Όχι βιολιτζήδες που παίζουν το δικό τους φάλτσο σκοπό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail