Αλέξη την Παρασκευή έγραψες ιστορία. Αν τη μουτζουρώσεις, ο εξευτελισμός σου θα γίνει τέλειος!

Του Στρατή Μαζίδη

Δεν έχουν συμπληρωθεί καν 24 ώρες από την έκφραση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και ο πρωθυπουργός προβαίνει σε κινήσεις καθησυχασμού των εταίρων.

Δυστυχώς, ενώ μέχρι χθες βιώναμε μια τρομακτική προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ εδραζόμενη στον αρνητισμό, πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη βολική ερμηνεία του ΟΧΙ.

Μπορεί το ΟΧΙ έως χθες να σήμαινει ακόμη και έξοδο από το ευρώ, τώρα όμως ερμηνεύεται ως ΝΑΙ.

Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να καλέσει σε συνάντηση τους πολιτικούς αρχηγούς πεθαμένων κομμάτων. Η Φώφη Γεννηματά του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκλεκτός του Σουλτς με το θολό του ποτάμι και ο προσωρινός Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την αποθνήσκουσα Νέα Δημοκρατία.

Τι αν κι ο λαός έστειλε στον πολιτικό αποτεφρωτήρα όλους τους παραπάνω;

Είχαμε επισημάνει ευθύς εξαρχής πως το Δημοψήφισμα με μια ανύπαρκτη πρόταση εγκυμονεί κυβερνητικούς κινδύνους. Το ΟΧΙ, όχι απλά νίκησε αλλά θριάμβευσε παρά το κλίμα τρόμου και τις κλειστές τράπεζες. Οι Ελληνες απέδειξαν τι τελικά είναι κι ένας Θεός μόνο γνωρίζει που θα έφτανε το ΟΧΙ υπό άλλες συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής με τα ρεπορτάζ να λένε ότι θα έχει στις αποσκευές του τη βελτιωμένη πρόταση Γιούνκερ.

Μα καλά:

α. Το όλο θέμα ήταν για 1 δις ευρώ; Δεν κατανοεί κανείς ότι χθες ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ;  Και τελικά για ένα καπρίτσιο σκότωσε την ιδιωτική οικονομία;

β. Τι θα κάνει αν όπως όλα δείχνουν ελέω Γερμανών, του δοθεί μια αντιπρόταση πολύ περισσοτέρων δις;

Είναι πολύ όμορφο να ανεβαίνεις στο βήμα και χιλιάδες λαού να φωνάζουν ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ στο ραντεβού με την ιστορία. Μόνο που αυτή δεν τελειώνει εκεί.

Αν κ. Τσίπρα επιστρέψετε με μνημόνιο, αυτό θα σημάνει ότι παραβαίνετε τη βούληση του ελληνικού λαού, του μόνου αρμόδιου να αποφασίσει διότι ξέρετε πολύ καλά τι σήμαινε το ΟΧΙ του. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Κακά τα ψέματα. Η παραμονή στην Ευρωζώνη μπορεί να συμβεί μόνο με τις προϋποθέσεις της περικοπής του χρέους και μιας συμφωνίας με πολύ λιγότερα κι από τα δικά σας € 8 δις.

Οτιδήποτε άλλο θα σημάνει τον πολιτικό σας εξευτελισμό και το προοδευτικό σας πολιτικό τέλος όσο ο λαός θα καλείται να πληρώσει το σχετικό λογαριασμό ο οποίος θα αποδειχθεί ότι φούσκωσε όχι γιατί είχαμε έναν αποφασισμένο πρωθυπουργό, αλλά από ένα καπρίτσιο.

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα κ. Τσίπρα! Μην αμαυρώσετε την ιστορία που γράφτηκε τα τελευταία 24ωρα. Εν τέλει ας αποφασίσει κι η Ευρώπη τι είναι; Μια ένωση εθνών ή ένα λογιστήριο με γερμανό προϊστάμενο;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail