Η Ελλάδα και πάλι μπορεί να σώσει τη Δύση

Άρθρο του Paul Graig Roberts
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
 Όπως στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στις Πλαταιές και στην Μυκάλη πριν από 2.500 χρόνια περίπου, η ελευθερία στη Δύση εξαρτάται πάλι από την Ελλάδα.
Σήμερα η Ουάσιγκτων και η αυτοκρατορία των υποτελών ευρωπαϊκών κρατών της έχουν τον ρόλο της Περσικής Αυτοκρατορίας και πρόσφατα οι ΄Ελληνες συγκρότησαν μια κυβέρνηση, του Σύριζα, που αρνείται να υποταγεί στην Αυτοκρατορία της Ουάσιγκτων.

Λίγοι αντιλαμβάνονται ότι η τύχη της ελευθερίας στη Δύση, όση απομένει από αυτήν, και μάλιστα η ζωή στον πλανήτη, διακυβεύεται σε αυτή την σύγκρουση. Σίγουρα δεν το αντιλαμβάνεται η γερμανική κυβέρνηση. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ διακήρυξε πως η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί απειλή για την ευρωπαϊκή τάξη. Αυτό που εννοεί ως «ευρωπαϊκή τάξη» είναι το δικαίωμα των ισχυρότερων χωρών να λεηλατούν τις πιο αδύνατες.

Η «ελληνική κρίση» δεν είναι για το χρέος. Χρέος είναι η προπαγάνδα που χρησιμοποιεί η Αυτοκρατορία για να καταλύση την κυριαρχία σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τη συλλογή των εθνών που συναποτελούν την «δημοκρατική Ευρώπη» την επταήμερη παράταση της προθεσμία του χρέους για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να εκφράσει την έγκριση η την άρνησή του να εγκρίνει τους σκληρούς όρους που επιβάλλουν στην Ελλάδα η Επιτροπή της Ε Ε, η Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, με επιμονή της Ουάσιγκτων.
Η απάντηση της Ευρώπης, του ΔΝΤ και της Ουάσιγκτων ήταν «Όχι».

Είπαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι η Δημοκρατία δεν ισχύει όταν οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να κάνουν τον ελληνικό λαό να πληρώσει για τα λάθη των δανειστών με μειωμένες συντάξεις, μειωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μειωμένη εκπαίδευση, μειωμένες θέσεις εργασίας και μειωμένη κοινωνική ασφάλεια. Η θέση της Αυτοκρατορίας είναι ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να πληρώσει για τα λάθη των ξένων δανειστών, ειδικότερα εκείνων που έγιναν με την βοήθεια της Γκόλντμαν Σακς.

Όπως έχει τελεσίδικα αποδειχθεί η αξίωση της Αυτοκρατορίας είναι αυθαίρετη. Τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα συρρίκνωσαν την οικονομία κατά 27%, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ και επιδεινώνοντας την δημοσιονομική θέση της χώρας. Το μόνο που πέτυχε η λιτότητα ήταν να σπρώξει βαθύτερα στον λάκκο τον ελληνικό λαό, καθιστώντας έτσι αδύνατη την εξόφληση του χρέους.

Η Αυτοκρατορία απέρριψε το ελληνικό δημοκρατικό δημοψήφισμα της Κυριακής επειδή η Αυτοκρατορία δεν πιστεύει στη δημοκρατία. Η Αυτοκρατορία, όπως όλες οι αυτοκρατορίες, πιστεύουν στην υποταγή. Η Ελλάδα δεν είναι υποτακτική. Επομένως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί. Οι Πέρσες Δαρείος και Ξέρξης είχαν την ίδια άποψη με την Ουάσιγκτων και της Ε.Ε. Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να κάνει ότι έκαναν και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, να δέχονται την αμοιβή τους και να αφήνουν να λεηλατείται η Ελλάδα.

Η λεηλασία είναι ο μόνος τρόπος που απέμεινε στο Δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα να κάνει λεφτά. Επιδιώκοντας γρήγορα κέρδη, δυτικές μετοχικές επιχειρήσεις, με την ενθάρρυνση ή τον εκβιασμό του χρηματοπιστωτικού τομέα, μετακόμισαν στο εξωτερικό την δυτική βιομηχανία, τις βιομηχανικές και επαγγελματικές δεξιότητες όπως την πληροφορική τεχνολογία. Το μόνο που απόμεινε στη Δύση είναι τα στοιχήματα σε παραφουσκωμένα τραπεζικά παράγωγα και η λεηλασία. Η Apple είναι μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία, αλλά ούτε ένας υπολογιστής Apple δεν παράγεται στις ΗΠΑ.
Η γερμανική, η γαλλική και η ολλανδική κυβέρνηση μαζί με την Ουάσιγκτων και με το Δυτικό Χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν ταχθεί υπέρ της λεηλασίας. Για να λεηλατηθεί μια χώρα πρέπει να φιμωθεί ο λαός της. Αυτός είναι ο λόγος που οι Γερμανοί και η Ε Ε αντιδρούν στο να δώσει η ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδος.
Με άλλα λόγια, στην Δύση σήμερα η κυριαρχία των λαών και η ευθύνη των κυβερνήσεων είναι ασύμβατες με τα οικονομικά συμφέροντα του ενός τοις εκατό των υπερπλουσίων που ελέγχουν την οικονομική και πολιτική τάξη.
Συμπέρασμα: Εάν η δημοκρατία μπορεί να συντριβεί στην Ελλάδα, μπορεί να συντριβεί σε όλη της Ευρώπη.
Ο ελληνικός λαός όχι μόνο κρατάει στα χέρια του την τύχη της δημοκρατίας στη Δύση, αλλά και την τύχη της ζωής στον κόσμο. Ο μηχανισμός της Ουάσιγκτων για την πραγματοποίηση σύρραξης με τη Ρωσία είναι η Ε Ε και το ΝΑΤΟ. Παραβιάζοντας συμφωνίες που είχαν γίνει με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, η Ουάσιγκτων έφερε το ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας και παρατάσσει τώρα περισσότερα στρατεύματα, εξοπλισμούς και πυραύλους στη ρωσική παραμεθόριο, χρησιμοποιώντας συνεχώς μιαν μιαν επιθετική ρητορική κατά της Ρωσίας.
Η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να στοχοποιήσει αυτές τις προκλητικές στρατιωτικές συγκεντρώσεις. Καθώς αυτή η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων αυξάνεται και η ανεύθυνη και τελείως αστήρικτη δυτική προπαγάνδα κατά την Ρωσίας και της ρωσικής κυβέρνησης κλιμακώνεται, ο πόλεμος μπορεί να εκραγεί.
Είναι σαφές ότι η Ουάσιγκτων και τα υποτελή της κράτη παραμέρισαν τη διπλωματία, επέλεξαν την δαιμονοποίηση και επιχειρούν τον εξαναγκασμό για να αναγκάσουν τη Ρωσία να υποκύψει στις θελήσεις της Αυτοκρατορίας.
Αυτή η άφρων πολιτική συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ρωσικής κυβέρνησης προς τη Δύση να μην απευθύνει τελεσίγραφα στη Ρωσία. Καθώς τις αυτοκρατορίες χαρακτηρίζει η αλαζονεία και η ύβρις, η Αυτοκρατορία δεν ακούει τις προειδοποιήσεις.
Πρόσφατα είχαμε από τον πρωθυπουργό ανδρείκελο της Ουάσιγκτων στο Λονδίνο απειλές εναντίον της Ρωσίας, παρ’ όλο που η Βρετανία δεν έχει δυνάμεις να αντιτάξει κατά της Ρωσίας και μπορεί να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από τη Ρωσία. Αυτού του είδους η παράνοια είναι που οδηγεί σε πόλεμο. Ο παράφρων βρετανός πρωθυπουργός νομίζει πως μπορεί να προκαλεί τη Ρωσία.
Η Ουάσιγκτων απεργάζεται τον Αρμαγεδδώνα. Αλλά η Ελλάδα μπορεί να μας σώσει. Το μόνο που έχει να κάνει ο ελληνικός λαός είναι να στηρίξει την κυβέρνησή του, την πρώτη από καιρό που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, και να επιμείνει η κυβέρνησή του να δείξει το μεσαίο δάχτυλο στη διαφθαρμένη ΕΕ, να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους και να στραφεί στη Ρωσία.
Αυτό θα άρχιζε το ξήλωμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και θα έσωζε τον κόσμο από τον Αρμαγεδδώνα. Πιθανότατα η Ιταλία και η Ισπανία θα ακολουθούσαν την Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αφού και οι χώρες αυτές είναι στόχοι για ανελέητη λεηλασία. Η Ε Ε και το ΝΑΤΟ, ο μηχανισμός της Ουάσιγκτων για την πραγματοποίηση σύρραξης με τη Ρωσία, θα διαλύονταν. Ο κόσμος θα σωζόταν και θα χρωστούσε τη σωτηρία του στην ικανότητα των Ελλήνων να διακρίνουν τι πραγματικά διακυβεύεται. Όπως το έκαν στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στις Πλαταιές και στη Μυκάλη.
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλο σενάριο που θα μας έσωζε από τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ας προσευχηθούμε να καταλάβουν οι ΄Ελληνες ην ευθύνη που τους έλαχε, όχι μόνο για την ελευθερία αλλά επίσης για τη ζωή στον πλανήτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail