"Οι επίορκοι ναν καλά κι ας ψοφήσουν χίλια αρνιά..."

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Όπως αναφέρει σήμερα η Καθημερινή με το νόμο Κατρούγκαλου επιστρέφουν στα δημόσια νοσοκομεία οι κατηγορούμενοι ως επίορκοι (=φακελάκηδες, πλαστογράφοι, εκβιαστές κ.λπ.) γιατροί.

Ο προηγούμενος νόμος του Κυρ. Μητσοτάκη προέβλεπε αυτοδίκαιη απομάκρυνση με μέρος μόνο των αποδοχών, μέχρι την εκδίκαση από τα πειθαρχικά και είχε οδηγήσει σε απομάκρυνση 900 κατηγορουμένων και πίεση για την γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων που παλαιότερα κρατούσε με διαρκείς αναβολές επί πολλά χρόνια (συνήθως μέχρι την έκδοση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων).

Τώρα, ο νόμος Κατρούγκαλου (4325/2015) απαιτεί για την απομάκρυνση προηγούμενη προφυλάκιση (νόμος αφ' εαυτού γελοίος αφού κανείς δεν μπορεί να είναι και στη φυλακή και στο νοσοκομείο), ενώ τα πειθαρχικά πάλι δεν συνεδριάζουν. Έτσι αντί για τους 2-3 μήνες που κρατούν οι ανάλογες υποθέσεις με γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, στο δημόσιο οι κατηγορούμενοι επανέρχονται στη θέση τους για τουλάχιστον 1-2 χρόνια σαν να μην είχε συμβεί τίποτε.

"Πελάατες μου..." που θα έλεγε κι ο Θανάσης Βέγγος ή για να παραφράσω μια αγαπημένη μου έκφραση "οι επίορκοι ναν καλά κι ας ψοφήσουν χίλια αρνιά". Όπου "αρνιά" βάλτε τους αγρίως φορολογούμενους του ιδιωτικού τομέα που πληρώνουν τους μισθούς των κατηγορουμένων ως επιόρκων και τους εντίμους δημοσίους υπαλλήλους (που έχοντας διοικήσει σας λέω ότι είναι πολλοί, περισσότεροι απ' ό,τι νομίζουμε), οι οποίοι εκτός από το παράσημο της ανοικτής παλάμης για την εντιμότητά τους, αντιμετωπίζουν και επαγγελματική δυσφήμιση και εξευτελισμό, μια που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξουν στο δικό τους κοινωνικό περίγυρο ότι "δεν είναι ελέφαντες". Υπολογίστε δε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Οι έρευνες της Διεθνούς Διαφάνειας δείχνουν ότι κάθε χρόνο στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία γίνονται πάνω από 100 χιλιάδες πράξεις διαφθοράς και είναι ο μόνος τομέας του δημοσίου όπου σημειώθηκε μεγάλη άνοδος των αναφερόμενων περιστατικών διαφθοράς στη διάρκεια της κρίσης...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail