ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ χτύπημα της Συριακής Αεροπορίας σε Ράκκα - Παλμύρα

Στρατής Μαζίδης

Διπλό φονικό χτύπημα για την πολεμική αεροπορία της Συρίας σε βάρος των τζιχαντιστών της ISIL με τα παλιά κόκαλα των MiG και των Sukhoi να κρατούν καλά και να αποδεικνύονται αξιόπιστα στον σκληρό αυτό πόλεμο.

Τα συριακά μαχητικά μετά από αρκετό καιρό επανεμφανίστηκαν στους ουρανούς της Ράκκα όπου εκεί επιχειρούσε μόνο ο Συνασπισμός δίχως όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Η συριακή πολεμική αεροπορία όμως χτυπώντας την αεροπορική βάση της Tabaqa εξολόθρευσε πάνω από 140 τακφιριστές και δεκάδες τραυματίες.

Επίσης τη Δευτέρα η ISIL υπέστη βαρύτατες απώλειες και στην περιοχή της Παλμύρα.

Στρατιωτική πηγή αναφέρει πως υπάρχει ένα κύμα ενίσχυσης της παρουσίας των ισλαμιστών στην Παλμύρα μετά τη χθεσινή επίθεση τόσο από τη Ράκκα όσο και το Ντέιρ αλ Ζορ.

Η Παλμύρα είναι στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί σε Δαμασκό και Χομς αλλά και το Ντέρι αλ Ζορ.

Ωστόσο παρά τη γενική εικόνα ανησυχίας που προβάλλεται, ο συριακός στρατός εμφανίζει μια άλλη άποψη. Αξιωματικός από την περιοχή εκτιμά ότι η ISIL δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να προωθηθεί δυτικά παρά την αναμενόμενη προσπάθειά της να το πράξει με το αιτιολογικό πως δεν είναι σε θέση να το πράξει.

Όσον αφορά την κατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο, ο διευθυντής αρχαιοτήτων Maamoun Abdulkarim δηλώνει μεν πως «Η ιστορική πόλη είναι μια χαρά. Δεν υπάρχει καμία ζημιά μέχρι τώρα» επικαλούμενος πληροφορίες από την Παλμύρα, ο ίδιος όμως δηλώνει φοβισμένος ότι οι τζιχαντιστές θα ανατινάξουν τα αρχαία ερείπια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail