ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ τιμωρεί πλέον τη Σαουδική Αραβία

Στρατής Μαζίδης

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 97 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί σιιτών στη Σαουδική Αραβία στο χωριό al-Qadeeh στα ανατολικά της χώρας και 420 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Ριάντ.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο σαουδάραβας υπουργός υγείας Khalid al-Faleh ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε αργότερα η ISIL.

Ένας βομβιστής ανατίναξε τον εαυτό του τη στιγμή κατά την οποία περισσότεροι από 150 πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στο τζαμί για τις προσευχές της Παρασκευής.

Όσοι παρακολουθούν τη στήλη θα θυμούνται αρκετούς μήνες νωρίτερα τη δημοσίευση των προθέσεων της οργάνωσης να επιτεθεί και εντός Σαουδικής Αραβίας, μέσα στη μήτρα δηλαδή που γεννήθηκε.

Το μόρφωμα του Ισλαμικού Κράτους αιματώθηκε και αναπτύχθηκε χάρη στο Βασίλειο, όμως είναι τέτοια η δόμη / φύση του ώστε όπως σωστά αναλύει το Stratfor χρειάζεται διαρκώς νέο ζωτικό χώρο, να επεκτείνεται ώστε να μπορέσει να ζήσει καθώς εξαντλεί τους πόρους των περιοχών που καταλαμβάνει.

Η Σαουδική Αραβία φέρει τεράστια ευθύνη για τη σφαγή ενός αθώου λαού και τη διάλυση μιας ήρεμης χώρας, της Συρίας.

Εργάστηκε με δόλιο και πονηρό τρόπο παρέα με την Τουρκία, το Κατάρ και την Ιορδανία. Τώρα καλείται να πληρώσει και ήδη ξεκίνησε την αποπληρωμή. Ας γελιέται κανείς λόγω της επίθεσης σε σιίτες. Αν η οργάνωση αρχίσει να πατά καλά μέσα στη Σαουδική Αραβία, τότε η τελευταία θα νιώσει όσοι μαρτυρικά βιώνουν Συρία και Ιράκ.

Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, η ΙΣΤΟΡΙΑ τιμωρεί τη Σαουδική Αραβία. Αναμένουμε να διαπιστώσουμε εάν θα αρχίσουν την αποπληρωμή και οι στενοί της συνεργάτες στο έγκλημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail