Ισλαμιστές ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ να σκοτώσουν τον Γκάουκ;

Στρατής Μαζίδης

Οι ελβετικές αρχές διερευνούν υπόθεση συνωμοσίας από μια ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση να σκοτώσει το γερμανό πρόεδρο Joachim Gauck, αναφέρει η Berliner Morgenpost.

Συγκεκριμένα ο 27χρονος Οσάμα Μ. έχει κατηγορηθεί από τις ελβετικές αρχές για το σχεδιασμό μιας τρομοκρατικής επίθεσης με χρήση εκρηκτικών και δηλητηριωδών αερίων με κύριο στόχο το γερμανό πρόεδρο.

Οι ερευνητές υποψιάζονται επίσης ότι ο συλληφθείς προσπαθούσε να συστήσει τρομοκρατικό πυρήνα εντός της Ελβετίας. Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι το Μάρτιο στο Beringen της βόρειας Ελβετίας αποκαλούσε τον εαυτό του ένα «πολύ γνωστό και σεβαστό μαχητή» της ISIL.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα είπε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι το γραφείο του ενημερώνεται σχετικά με την υπόθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail